BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,67
ALTIN 2.958,90

Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

 Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

Yıllardır telefonların ve Wi-Fi sinyalleriyle bir arada yaşıyoruz. Peki bu sinyallerin insan vücuduna hiçbir şekilde zararı var mı?

 Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

Yıllardır telefonların ve Wi-Fi sinyalleriyle bir arada yaşıyoruz. Peki bu sinyallerin insan vücuduna hiçbir şekilde zararı var mı? Yıllardır evlerimizde Wi-Fi sinyalleri ve telefon sinyalleriyle bir arada yaşıyoruz. Bu sinyaller görünmüyor yalnız hep bizimleler. Peki bu sinyallerin herhangi bir şekilde insan vücuduna zararı bulunuyor mu? Medyada çıkan bilim, sağlık ve teknoloji konularındaki tartışmalı haberleri 4 bin kişilik bilim insanı ordusuyla mercek altına alan, gerekirse deneyler ve araştırmalar yaparak gerçeği ortaya çıkarmak için çalışan İngiliz bilim grubu "Sense About Science" için tartışmalı yedi konuya açıklık getirdi.

 Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

2003 yılında 14 kişilik bir bilimsel danışma kuruluyla kurulan Sense About Science, bugün 4 binin üzerinde gönüllü bilim insanı ve uzmandan oluşan bir bilim kuruluşu. Amacı, basında çıkan sağlık, teknoloji ve bilim haberleri hakkında deneyler, araştırmalar ve beyin fırtınası yaparak doğruyu ortaya çıkarmak. Özetle, medyanın yarattığı kafa karışıklığını gidermek. Danışmanların içinde Nobel ödüllü bilim insanları, doktorlar ve profesörler bulunuyor. Küresel ısınma, GDO, detoks ve radyasyon gibi konulardaki bilinç karmaşasını yok etmeyi amaçlayan grup, tartışmalı bilimsel konulara son noktayı koyuyor. Sivil toplum örgütleri, organizasyonlar, kurumlar ve bireylerden gelen bilimsel soruları hiçbir karşılık beklemeksizin uzmanlarına aktararak yanıtlamaya çalışıyor.

 Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

Grup, 83 yaşındaki İngiliz politikacı Lord Dick Taverne ile sıtma konusundaki çalışmalarıyla ve biyomedikal alanındaki araştırmalarıyla tanınan 73 yaşındaki ünlü İngiliz bilim kadını Dame Bridget Margaret Ogilvie tarafından kuruldu. Ancak yönetim ekibi gençlerden oluşuyor. Hatta grubun VoYS (Voice of Young Science- Genç Bilimin Sesi) adında bir projesi de var ki, amaç genç bilim insanlarınının medyada dile getirilen tartışmalı konularla alakalı olarak halkı bilinçlendirme noktasında girişimci olmalarını sağlamak. İngiliz bilim grubu Sense About Science, “Küresel ısınma var mı?”, “GDO var mı?”, “Cep telefonu, kablosuz ağlar ve MRI insan sağlığını tehdit ediyor mu?”, “Detoks öldürücü olabilir mi?” ve “Gıda boyaları hiperaktiviteye yol açar mı?” sorularına cevap verdi.

 Wi-Fi sinyalleri sağlığa zararlı mı?

Küresel ısınma gerçekten var mı ve bu durum insanoğlunun suçu mu? Geleceğe dair bir hava tahmini yapmak çok karmaşık bir bilimsel yaklaşım gerektirir. En ileri yöntemlerle bile detayları bilmek mümkün değil. Bu demek oluyor ki, mevcut iklim ne olursa olsun, genelden sapmış, daha sıcak, daha soğuk, daha kuru ya da nemli geçici yıllar ve on yıllar olacaktır.