BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Welbeck'in golü galibiyeti getirdi

Kiev'de heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta ilk yarıyı önde kapatan İngiltere, İsveç karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı.

Abone ol

Euro 2012'de İsveç karşısında ilk yarıyı önde kapayan İngiltere, bir ara 2-1 geriye düştüğü maçı, sonradan oyuna giren Theo Walcott'un olağanüstü katkısı ve Danny Welbeck'in topuğuyla attığı golle 3-2 kazandı.

İsveç'in iddiasını sürdürebilmek için kazanmak zorunda olduğu, kazanmaya da çok yaklaştığı bir maç oynandı Kiev'de.

İngiltere maçın 23. dakikasında Steven Gerrard'ın ortasını kafa vuruşuyla kalecinin uzanamayacağı köşeye göndermesiyle öne geçti.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarının başlarında İsveç'in baskın, golü kovalayan futbolu öne çıktı.

Ataklarından sonuç alamayan İsveç, oyunda dengeleri değiştiren golleri, yıldız golcüleri Elmander, Kalström ya da İbrahimoviç'le değil, savunma oyuncusu Olof Mellberg'le buldu.

İngiltere ceza yayının hemen önünde kazanılan serbest vuruş için topun başına İbrahimoviç geçti. Milan'ın yıldızı, barajdan dönen vuruşunu yine İngiltere kalesine gönderdi, o sırada İngiltere kalesine en yakın İsveçli futbolcu olan stoper Mellberg'in dokunduğu top Johnson'un bütün çabalarına rağmen ağlara gittiğinde dakikalar 49'u gösteriyordu.

10 dakika sonra sahnede yine Mellberg vardı. Yine bir duran top, markajdan kurtulan İsveçli oyuncu kafa vuruşuyla takımını 2-1 öne geçirirken, Kuzeyliler çeyrek final için de umutlanmaya başlamışlardı.

İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson'un takımı geriye düşünce müdahalesi Milner'in yerine Theo Walcott'u oyuna sürmek oldu.

Arsenalli yıldız da oyuna girer girmez fark yaratan isim oldu.

64. dakikada ceza sahasının dışından vurdu Walcott, falso alan top İsveç kalesine giderken İngiltere maçı yeniden dengeye getirmiş oldu.

78. dakikada da golün kahramanlarından biri olan Walcott, İsveç ceza sahası içinde çizgiye indi, topu kaleye paralel bir şekilde takım arkadaşı Danny Welbeck'e ulaştırdı; Manchester United yıldızı da, bir yandan markajcısıyla boğuşurken diğer yandan da, topa vurabileceği tek şekilde, topuğuyla vurdu ve takımını öne geçirdi.

Maçın sonlarında yine Walcott'un sağ kanattan ortasını Gerrard eğer kaleciye nişanlamasaydı, İngiltere maçı iki farkla noktalayabilirdi.

İngiltere yeni teknik direktörü yönetiminde hazırlık maçlarında az gol atıp, hiç gol yemeden gelmiş, ilk golü de Fransa karşısında kalesinde görmüştü.

Turnuvada averajla Fransa'nın altında ikinci sırada olan İngiltere'nin gelecek hafta son maçında rakibi kazanmaktan başka çaresi olmayan evsahibi Ukrayna olacak.

Fransa'nın rakibi ise, turnuvada hiçbir iddiası kalmayan İsveç.