BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Webcamde naklen intihar

Ayrıldığı kız arkadaşını bir türlü unutamadı. Bilgisayar başında onunla sohbet ediyordu ki olanlar oldu.

Abone ol

Şili'de ayrıldığı kız arkadaşını bir türlü unutamayan genç, kendisini bilgisayar kamerasında izleyen eski kız arkadaşının gözleri önünde intihar etti.

Polisin verdiği bilgiye göre, eski kız arkadaşıyla bilgisayarda sohbet eden 26 yaşındaki Simon Venegas, daha sonra kamerayı evinin avlusundaki bir ağaca odakladı.

Ağacın dalına ip bağlayan ve eski kız arkadaşına "Bak ne yapacağımı izle" diyen Venegas, "Seni seviyorum, kendine iyi bak" dedikten sonra kendini astı.

Dehşete düşen kadın, durdurmaları için Venegas'ın arkadaşlarını aradı, ancak artık çok geçti. Çiftin 1 yıl önce ayrıldıkları bildirildi.

13 yaşında nasıl anne oldu?

[PAGE]

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde tarım işçisi olarak bulunan 13 yaşındaki kız çocuğu, kaldırıldığı hastanede kız bebek dünyaya getirdi.

Mevsimlik tarım işçisi olarak bir süre önce Bünyan ilçesine gelen 13 yaşındaki D.Ç, doğum sancıları başlayınca ambulansla Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine getirildi.

13 yaşında olduğu belirlenen D.Ç, hastanede kız bebek dünyaya getirdi.

D.Ç'nin imam nikahıyla birlikte yaşadığı ve amcasının oğlu olduğu öğrenilen K.Ç. ise doğum olayından sonra ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

17 yaşındaki K.Ç, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Anne D.Ç'nin ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

9 yıldır yatan hasta kız ailesine nasıl para kazandırıyor?

[PAGE]

Van'da 9 yıldır yatağa mahkum olan ve böbrek hastası babası çalışamayan MS (multipl skleroz) hastası 20 yaşındaki Nursel Kayuk, el işi örgüleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Van merkeze bağlı Hıdır köyünde yaşayan 20 yaşındaki Nursel Kayuk, 9 yıl önce evinin bahçesinde koşarken bayıldı. Doktora götürülen Nursel Kayuk'un MS hastası olduğu ortaya çıktı.

Uzun süre hastalıkla mücadele eden aile, maddi anlamda zor günler yaşamaya başlayınca Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen yardımlarla kızlarının tedavisine devam etmeye başladı.

Tedavi sırasında mahkum olduğu yatakta moralinin de iyi olması için oyalanacak bir şeyler arayan Kayuk, kısa süre sonra köyde genç kızların çeyiz hazırlanmasından etkilenerek el işi örgüler yapmaya başladı.

El işi çalışmasını çabuk geliştirerek, köyde her genç kızın imreneceği desenlerde yazma, masa örtüsü, dantel ve oya yapan Kayuk, yaptığı el işi ürünleri satmaya başladı. Kısa süre sonra çevre köylerden bile sipariş almaya başlayan Kayuk, bu yolla maddi durumu yetersiz olan ailesine maddi anlamda destek olmaya başladı.

''AYAĞA KALKACAĞIM GÜNÜ HAYAL EDİYORUM''

Kardeşlerinin yardımıyla bahçeye çıkan ve ayağa kalkacağı günü hayal ettiğini söyleyen Kayuk, şunları kaydetti:

''Zamanımın büyük çoğunluğunu evde yatakta geçiriyorum. El işi yaparak kendimi iyi hissediyorum. Bir gün ayağa kalkacağım günü hayal ediyorum. Boş vakitlerimde el işi yaparak vakit geçiriyorum.  Sadece yatağa mahkum kalmak istemiyorum. Ama son 6 aydır sol elimdeki titreme arttı ve artık el işi yapmakta da çok zorlanıyorum. Umarım bu geçici bir rahatsızlık olur.''

Tartıştığı eşini uyurken neden vurdu?

[PAGE]




Antalya'nın Serik ilçesinde iki çocuk annesi kadın, kendisinden ayrılmak isteyen eşini uyurken av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Alınan bilgiye göre, Sanayi Kavşağı'ndaki bir daireden kokular gelmesi üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Eve giren Serik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Murat Aydın'ın (37) cesedini buldu. Aydın'ın yaklaşık bir hafta önce av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü belirlendi.

ÇOCUKLARINI DA GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Olayın ardından Murat Aydın'ın eşi Sinem Aydın (27) gözaltına alındı. Sinem Aydın'ın emniyetteki sorgulamasında, eşinin kendisinden ayrılmak istediğini ve çocuklarını da alacağını söylediğini, bunun üzerine uyuduğu sırada eşini av tüfeğiyle vurarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Sinem Aydın'ın ifadesinde eşini vurduktan sonra 4 yaşındaki kızı ve 6 yaşındaki oğlunu yanına alarak bir yakınının evine gittiğini, ancak daha sonra eşinin ölüp ölmediğinden emin olmak için eve kontrole geldiğini söylediği de belirtildi.

Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 yaşındaki kızı ve 6 yaşındaki oğlu, mahkeme tarafından Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi.

Domuz yerine bakın kimi vurdu?

[PAGE]

Antalya'nın Serik ilçesinde çalılıkların ardında domuz olduğunu düşünerek av tüfeğiyle ateş açan kişi, arkadaşının ölümüne neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Akbaş köyünde orman işçisi olarak çalışan Mehmet Cansız (37), çalılıkların arasından sesler geldiğini duyarak, av tüfeğiyle sesin geldiği yöne bir el ateş açtı. Daha sonra çalılıkların yanına giden Cansız, mesai arkadaşı Celal Armağan'ı (24) göğsünden vurduğunu gördü.

Cansız, ağır yaralı arkadaşını otomobille Serik Devlet Hastanesine götürdü. Celal Armağan, burada hayatını kaybetti.

Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Cansız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.