BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'dan Erdoğan'a ödül teklifi!

MHP Grup Başkanvekili Vural, başbakan Erdoğan'a üstün hizmet ödülü verilmesini istedi. İşte nedeni...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Bu paketin, tamamıyla terör örgütünün ve siyasal bölücülüğün gölgesi ve dayatması altında hazırlandığı gayet açık" dedi.

Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplandıran MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu günün demokrasi bayramı olarak kutlanmasını teklif edeceğiz. Bugün ve yarın demokrasiye üstün hizmet vermek üzere Başbakan'a ödül verilmesini teklif edeceğiz" diye espiri yaptı.

Vural, paketin içeriğini eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef bu paket, tamamıyla terör örgütünün ve siyasal bölücülüğün gölgesi ve dayatması altında hazırlandığı gayet açık. Bundan önceki dönem içinde bu paketin İmralı, Kandil, PKK dediğimiz kesimler tarafından görüşüldüğünü ve bir malzeme olarak bunların meşrulaştırma süreci içinde koz olarak kullanılacağını ifade ettiğimizde, 'densizlik' ifadesi kullanılmıştı. Şimdi densizliğin adresi bulunmuş durumdadır. Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu ifadeler; sürekli terörden, şiddetten bahsetmesi, bu paketin özünün, esas itibariyle terör örgütüne verilecek diğer tavizlerin önünü açmak amacıyla hazırlandığını gayet açık ve net olarak ortaya koyuyor. Bu milletin dilini bölmeye yönelik, bu coğrafyanın ismini değiştirmeye yönelik bu girişimler içine, Hacı Bektaş-ı Veli'nin isminin karıştırılmasını, başörtüsü meselesinin kullanılmasını esefle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Bunların, paketin özünü saklamak amacıyla kullanıldığı gayet açık ve net. Bu paketin esas itibariyle ucu açık PKK taahhütleri için basamak olduğunu Başbakan itiraf etmiştir."

"Talepler BDP-PKK eksenli"

Pakette yer alan taleplerin BDP-PKK eksenli olduğunu öne süren Vural, "Geldiğimiz bu safhadan sonra medya kendini daha özgür hissediyor mu? Kendisini eleştirenler daha rahat hissediyor mu? Herkes rahatlıkla soru sorabilecek mi? İş adamları devletin tehdidi olmadan ihalelere girebilecek mi? İnsanlar torpil olmadan, mülakatta siyasi tercihlerinden dolayı elenmeden işe girecekler mi, terfi edecekler mi? Demokraside denge-denetim mekanizmaları kurulacak mı? Ötekileştirmeden, birbirine kırdırmadan, milleti dindar, kindar nesil olarak birbirine düşman kılmadan, taraftarı taraftara düşman kılmadan siyasat yapılacak mı? Başı açığı başı örtülüye düşman kılmadan siyaset yapılacak mı? " sorularını yöneltti.

Vural, paketle ilgili partisinin kapsamlı değerlendirmesini yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın daha önce "Ana dilde eğitim yok, özel okullarda da yok. Milletin bölünmesine götürecek süreçlere AKP'nin evet demesi mümkün değildir" dediğini ileri süren Vural, "Soruyorum, ey Başbakan, kimin dayatmasıyla özel okullarda anadilde eğitim hakkının önünü açıyorsunuz, andımız kaldırılıyor? Bu demokratikleşme paketi, Türk milletine düşmanlık besleyen, Türklüğü dışlayan, etnik kimliğimiz ne olursa olsun ama milli kimliğimiz ekseninde bütünleştiğimiz üst kimliği ortadan kaldırmaya yönelik girişim olduğu gayet açık ve nettir. Amaç ve hedef, Türkçe'nin dışlandığı bölgeler oluşturmak, Türklüğe, Türk milletinin tarihine ve milli kimliğine, etnik kimlikleri kim olursa olsun ortak kimliğe sahip çıkma iradesini ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

BDP'nin tepkisinin hatırlatılması üzerine de Vural, "Nihai hedef açıktır; paralel devlet ve paralel millet oluşturmaktır. İsimlerin değiştirilmesi, andın kaldırılması, klavyelere özgürlük, alfabenin değiştirilmesi, özel okullarda eğitim hususları PKK ve BDP'nin nihai hedeflerine ulaşmak için birer araçtır" dedi.

"Çul olarak kullanılmıyor"

Vural, Hükümetin seçim sistemiyle üretilmiş çoğunluk peşinde olduğunu da belirterek, hedefin, seçim sistemi darbesi yapmak olduğunu öne sürdü.

Başörtüsü konusunda rahatlama temin edilmesini doğru bulduklarını da dile getiren Vural, "Bunlar, demokratikleşme dediğimiz özle ilgili değil, tamamen uygulamayla ilgili husustur. Hacı Bektaş-ı Veli bu milleti millet yapan değerlerden biri. Onun ismini bir üniversiteye vermekle 'demokratikleştik' demek, ilişki bağı kurmak ne derece doğru olabilir? Romanlar da bu ülkenin evlatları. Bunlar demokrasiyle ilgili değil. İşin özü, bu hususlar PKK taleplerini meşrulaştırmak ve üstünü örtmek için çul olarak kullanılıyor. Başörtüsü meselesi, yönetmelik değişikliğiyle halledilecek bir meseledir" diye konuştu.