BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Vurala oyuncularından destek

Antalyasporlu futbolcular, bugün yaptıkları basın toplantısında hocaları Yılmaz Vural' sahip çıktılar

Abone ol

Antalyaspor kaptanı Mustafa Gürsel, Altay maçında Yılmaz Vural'ın, Onur'a ne vurmaya teşebbüs ettiğini, ne de kötü söz söylediğini bildirdi.

Antalyasporlu futbolcular, bugün Antalyaspor A.S Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Altay-Antalyaspor maçında futbolcu Onur ile Yılmaz Vural arasında geçen olaylara açıklık getirdiler.

Futbolcular adına basın açıklamasını okuyan kaptan Mustafa Tuncel, Altay-Antalyaspor maçının 66. dakikasında oyuncu tercihini, taktik gereği arkadaşları Onur Tuncer'e kullanan Yılmaz Vural'ın, genç arkadaşlarının istem dışı davranışları karşısında göstermiş olduğu tepkiye medyanın ''Dövdü, tokat attı'' başlıklarıyla yaklaşımda bulunduğunu kaydetti. Gürsel, Antalyaspor'un, birlik, beraberlik ve sıkı sıkıya kenetlenme sürecinde, bilinçli olarak yıpratılmak istendiği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Ligin ilk yarısında oynanan Elazığspor maçında 3 maç ceza alan Yılmaz Vural'ın yokluğunda sezonun en kötü 3 haftasını yaşadıklarına işaret eden Gürsel, ''Değerli teknik direktörümüze hazırlanan tezgahın, hedefe adım adım yaklaşma azmi ve düşüncesi içinde olan biz futbolcuları asla bu yolumuzdan geri döndüremeyeceğinin bilinmesini istiyoruz'' dedi.

TURGAY ŞEREN'E TEPKİ

Gürsel, bugün medyada yer alan haberlere de değinerek, şunları söyledi:

''Basında hocamızla ilgili yer alan haberleri ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Turgay Şeren'in ağır ithamlarını hayretle okuduk. Bugüne kadar hangi futbolcunun hakkını aramışlar da bugün gerçeği yansıtmayan haberler ışığı altında, Onur Tuncer'e sözde sahip çıktıklarını belirmektedirler.

Ayrıca, maçın temsilcisinin de bu olayı rapor ederek hem hocamızı hem de futbolcu arkadaşımızı Disiplin Kurulu'na tedbirsiz sevk etmelerini kulübümüze yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyoruz.'' Her aile ortamı içerisinde bu tür gerginlikler yaşanabileceğini ve kırgınlıklar olabileceğini ifade eden Gürsel, ''Genç arkadaşımız Onur Tuncer de hocamıza karşı yapmış olduğu davranışların üzüntüsünü yaşamaktadır. Ümit Milli Takım kampında olan Onur, perşembe günü tekrar bizlerle birlikte olacaktır'' diye konuştu.

''ONUR ÇOK İTİRAZ ETTİ''

Yedek kulübesinde bulunan kaleci İlker Avcıbay da olaya en yakın kişinin kendisi olduğunu vurgulayarak, ''Onur oyundan alınınca çok itiraz etti, hocamız taktiksel değişiklik nedeniyle oyundan alındığını söyledi. Vurma olmadı. Onur gençliğinin de etkisiyle çok itiraz etti. Ben de ağzını kapattım. Hocamız neden oyundan alındığını anlattı. Onur'a hocamız ne vurdu ne de kötü bir söz söyledi'' dedi.

Antalyasporlu futbolcu Hakan Keleş de ''Yılmaz Vural, Onur'u dövdü'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Vural'ın Onur'a vurmasıyla ilgili ne bir fotoğraf ne de görüntü bulunduğunu, amacın Antalyaspor'un yıpratılması olduğunu öne sürdü.

Hakan Çimen ise Uşak'ta ve Kocaeli'de oynanan maçlarda kendisinin de oyundan alındığını ifade ederek, ''Ben de Onur gibi tepki gösterdim ve hocama beni niye oyundan aldığını sordum. Hocam da bana anlattı. Onur'a da aynısını yaptı. Bu yadırganacak bir şey değil. Bu tip yazılar Antalyaspor'a zarar verecek'' diye konuştu.

''YARGISIZ İNFAZ YAPILDI''

Basın toplantısında bulunmayan Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural ise kulüp binasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Onur'u oyundan aldım. Onur da oyundan alınmasına tepki gösterdi. Ben de O'na neden oyundan aldığımı anlattım. Onur itirazını sürdürdü. Yine anlattım, ama iki çocuğumun üzerine yemin ederim ki, ne vurma ne de kötü söz söyleme oldu. Basın yargısız infaz yaptı. Onur'a ne vurdum, ne de kötü söz söyledim. Elim dahi kalkmadı. Bana tek kare fotoğraf gösteremezler. Basın şimdi ne yazacak? Bir antrenörün geleceğiyle bu kadar oynanmaz. Bu konuda mahkeme hakkım saklıdır.''