BIST 9.916
DOLAR 35,05
EURO 36,30
ALTIN 2.918,66
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

VPN ayarları nasıl değiştirilir?

VPN ayarları Twitter'a girmek için nasıl değiştirilir? VPN bağlantılarıyla Twitter'a nasıl giriş yapılır? İşte VPN ayaralrı değiştirme yöntemleri..

Abone ol

'VPN ayarları değiştirme' Twitter kapanması sonrası en çok merak edilen konu haline geldi. DNS ayarları değiştirirken sayırlarla uğraşmaktansa yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebilme yolunu tercih edenler VPN ayarlarıyla oynama yöntemine başvuruyor. Peki VPN değiştirme işlemleri nasıl yapılır

Twitter, Facebook ve YouTube kapatıldı.TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama ekranlarında henüz yayınlanmış bir karar yok. Facebook, Youtube ve Twitter erişim için DNS ve VPN ayarlarını değiştirebilirsiniz.

İŞTE "VPN AYARLARI DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR" SORUSUNUN CEVABI:

 Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.

Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurtdışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz.

facebook-twitter-youtube-kapatiliyor-mu.20150406150236.jpg 

İZ BIRAKMADAN MAHREMİYETİNİZİ KORUR

VPN; İnternette gerçekleştirdiğiniz her harekette dijital izler bırakmadan, mahremiyetinizi koruyarak kısıtlama olmaksızın tüm internet sitelerine özgürce erişim sağlamanızı sağlayan bir alt yapıdır.

Bu hizmeti alabileceğiniz güvenli VPN sağlayıcılara ihtiyacınız vardır.

İnternette iz bırakmadan sörf yapmak, kişisel mahremiyeti korumak ve bilgiye kısıtlama olmaksızın sınırsız erişim sağlamak için tercih edilen VPN’ler son yıllarda internet sitelerinin çeşitli sebepler ile erişime kapatılması ile gündeme gelmişti.

VPN, Sanal Özel Ağ‘ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür.

VPN istemcisi, TCP/IP (tünel protokolleri) tabanlı sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirir.

VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan noktaya bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğruladıktan sonra VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucuyla veri akışı gerçekleşir.

Veriler, akış sırasında noktadan noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar.

Özel ağ bağlantısını taklit etmek için transfer edilen veriler şifrelenir. Bu sayede ortak ağ üzerinden başka kimse tarafından ele geçirilen veriler elde edilemez.

İki çeşit VPN bağlantısı vardır. İlki uzaktan erişim VPN, diğeri ise siteden siteye VPN’dir.

Uzaktan erişim VPN bağlantıları, evinde çalışan ya da seyahat esnasında ofisinde olamayan kullanıcıların İnternet üzerinden özel ağ üzerindeki sunucuya erişme imkânı sağlar.

Siteden siteye VPN bağlantıları farklı ofisler arasında veya farklı kuruluşlar arasında ortak bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde iletişimi sağlamaz. VPN bağlantısı WAN (Wide Area Network) bağlantısı gibi çalışır. WAN bağlantısı şehirler, ülkeler gibi uzun mesafeler arasında iletişimi sağlayan ağ çeşididir. Ağlar, İnternet üzerinden verileri bir yönlendirici ile başka bir yönlendiriciye iletir. Yönlendicilere göre VPN bağlantısı, veri bağlantısı olarak işlev görmektedir.

Örnek VPN bağlantıları: Hotspot Shield, ZenMate, TOR, Onavo