BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Volkan Şen'e var Niang'a yok

Ligin 21'inci haftasında beraberlikle sonuçlanan Eskişehirspor-Bursaspor karşılaşmasının yankıları sürüyor.

Abone ol

Bursaspor'un ligin 21'inci haftasında Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmada hakem Halis Özkahya'nın verdiği kararları yanlış bulan ve hakemlerin çifte standart uyguladığını iddia eden yeşil beyazlı taraftarlar protestoya hazırlanıyor.

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya'nın Ozan İpek'i itirazları nedeniyle kırmızı kartla, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı da alkışladığı gerekçesiyle oyun dışı bırakmasını 'çifte standart' olarak yorumlayan Bursaspor taraftarları, bu hafta Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Gaziantepspor karşılaşmasında Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nu protesto edecek.

"Eskişehirspor maçımızda aleyhimize çalınan haksız penaltı, sebepsiz yere gördüğümüz kırmızı kart ve bunlara tepkisini medenice gösteren hocamızın maçtan atılmasını protesto ediyoruz" diyen taraftarlar, Gaziantepspor maçının ilk 5 dakikasında MHK ve Futbol Federasyonunu sadece alkışlarla protesto edeceklerini söylediler.

"ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR"
Öte yandan Bursaspor taraftarları bursasporluyuz.net isimli internet sitesinden yaptıkları yazılı açıklama ile, pazar günü oynanan Fenerbahçe-Kayserispor maçının 69'uncu dakikasında Fenerbahçeli futbolcu Niang'ın rakibiyle mücadelesinde hakem Fırat Aydınus'un, Niang aleyhine faul verdiğiri, bu karar sonrasında futbolcunun hakemi alkışladığını hatırlatarak şunları ifade ettiler:

"Şimdi sormak istiyoruz. Eskişehir'de Ertuğrul Sağlam, Ozan İpek'in atıldığı pozisyonda hakemleri alkışla protesto ettiğinden oyundan atıldı. Eğer kural herkese eşit şekilde uygulanacaksa ki uygulanmalı. Mamadou Niang, bir sarı kart görmeliydi. Bu MHK'nın kesin talimatlarından birisi. Oysa ki bu maçı yöneten aynı hakem Fırat Aydınus Beşiktaş-Bursaspor maçında verdiği kararı alkışladığı için Volkan Şen'i kırmızı kartla cezalandırmıştı. Eğer hak, hukuk, adalet diyorsak MHK kararları o sahada başka, bu sahada başka uygulamamalı."