BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,13
ALTIN 2.430,74
HABER /  EKONOMİ

Vodafone yepyeni tarifeyle geliyor

Telsim Vodafone'de değişim tamamlandı. 1 Nisan'dan itibaren Vodafone yepyeni bir tarifeyle kullanıcının karşısına çıkıyor.

Abone ol

Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, Telsim'in Vodafone'ye geçiş sürecini tamamladığını, artık Vodafone markasının kullanılacağını belirterek, ''Şimdiye kadar Telsim müşterisi olanlar dün gece 24.00'te Telsim TR'den Vodafone TR'ye geçti. Artık Vodafone buradadır'' dedi.

Telsim'in, Vodafone markasına geçiş sürecini tamamlaması ve tek logoya geçişi dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Vitai, Aralık ayında başlattıkları reklam kampanyalarının Vodafone markasının bilinirliğine katkıda bulunduğunu, bilinirliğin yüzde 57'lere ulaştığını bildirdi.

Vitai, geçen yılın son 3 ayına göre 2 katı artışla bu yılın ilk 3 ayında 1 milyon net abone artışlarının söz konusu olduğunu ifade ederek, Vodafone'nin, yüzde 0,75 olan çağrı kesilme hedefine ulaştığını, çağrı başlatma oranı hedefi olan yüzde 99,5'i de yakaladıklarını kaydetti.

Müşteri memnuniyeti endeksi konusunda yaptıkları araştırmaya göre şubat ayında müşterilerinin rakiplere göre artık kendilerinden daha memnun olduklarını dile getiren Vitai, ''Vodafone, artık sözlerini yerine getiriyor ve söz verdiği kaliteyi müşteriye sunuyor'' dedi.


YARIN YENİ BİR ÜCRET TARİFESİ BAŞLIYOR

Attila Vitai, şeffaf çalışmak istediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Müşterilerimizin ödedikleri vergilerle yüz yüze bırakıldıklarını söylemelerini istemiyoruz. Müşterilerimizin ne ödeyeceklerini net olarak bilmesini istiyoruz. Yarın yeni bir ücret tarifesi başlıyor. Tüketicinin ödeyeceği ücret sabit oranlar olarak dakikası 38 YKr olacak, 2 Vodafone'nin birbirini araması ya da Vodafone'den diğer GSM'lerin, sabit telefonla cep telefonunun aranmasının dakikası da 38 YKr, vergi de içinde. Rakiplerimizin reklamlarına baktığımızda bazen fiyatlar içinde KDV, ÖTV olmuyor. Bunun içinde her şey var. Küçük yazılarla saklanan ilave vergiler olmayacak. Biz bu 38 YKr ile sektörde meydan okuduğumuzu belirtmek istiyoruz.''

Vitai, müşterilerle çok açık iletişim halinde olduklarını, hiçbir şeyin gizli, saklı olmadığını söyledi. Müşterilerin enflasyon artış oranından etkinlenmeyeceklerini ifade eden Vitai, bu yıl sonuna kadar dakika başına ücretin 38 YKr olarak kalacağını bildirdi.

Attila Vitai, ''Şimdiye kadar Telsim müşterisi olanlar dün gece 24.00'te Telsim TR'den Vodafone TR'ye geçti. artık Vodafone buradadır. Bütün sektördeki geleneklere meydan okuyoruz. Tek bir operatör, pazarın çoğunu elini geçirmişti. Biz birazcık bu lideri silkelemek amacıyla geldik. Vodafone, pazara birçok yeni konsepti getiriyor'' diye konuştu.