BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  EKONOMİ

Vodafone, KKTC iddialarını yalanladı

KKTC Telsim Genel Müdürü Ahmet Ulubay, Türkiye'de bir gazetede bugün yayınlanan “Telsim'in son izi de siliniyor" başlığıyla yayınlanan ve şirketle ile ilgili iddialar içeren haberleri yalanladı.

Abone ol

Ulubay yaptığı yazılı açıklamada, Vodafone'un KKTC'den çıkma, operasyonlarını sonlandırma ya da devretme gibi bir kararının kesinlikle bulunmadığını, bu yöndeki iddiaların asılsız olup, gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Ulubay, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vodafone, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 23 Ağustos 2006 tarihinden bu yana Vodafone Mobile Operations Ltd. kurumsal çatısı altında KKTC Telsim markasıyla yürütmekte olduğu son derece başarılı operasyonlarını gelecekte de sürdürme kararlılığındadır.

Satın almadan bugüne kadar olan süreçte Vodafone, KKTC Telsim;e 100 milyon TL;yi aşkın yatırım yapmıştır. Satış dağıtım kanalını yenilemiş, doğrudan ve dolaylı istihdamını son iki yıl içerisinde 200'lerden 500'e çıkarmış, Ağustos 2011;de genişleyen kadrosunun kapasite ve modernizasyon ihtiyaçlarına yönelik yeni bir idari bina yatırımı yapmıştır.

Bu açıklamalar çerçevesinde önemle belirtmek isteriz ki, tüm bu yatırımlarımız uzun dönemli planlarımızın en açık ispatıdır."

Ulubay, KKTC Telsim;in son 2 yıl içerisinde gelir pazar payının yüzde 20 seviyelerinden yüzde 34'e, abone pazar payının ise yüzde 22 seviyelerinden yüzde 36'ya yükseldiğini belirtti.