BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Vitali Hakkoya veda

Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Abone ol Önceki gece vefat eden giyim sanayiinin duayen isimlerinden Vakko'nun kurucusu, işadamı Vitali Hakko bugün toprağa verilecek.

94 yaşında ölen Vitali Hakko 11.00'de Merter'deki Vakko fabrikasındaki törenin ardından,  saat 13.00'te Neve Şalom Sinagogu'nda yapılacak dini törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Hakko, Ulus Musevi Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında defnedilecek.
 
Vitali Hakko kimdir?
 
Vitali Hakko, Beyoğlu'nda küçük bir şapka dükkanıyla başladığı çalışma hayatında kurduğu Vakko'yu zirveye taşıdı. İş dünyasının saygın ismi Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul'da doğdu.
 
Hakko, büyük bir tutkuyla bağlı olduğu meslek hayatına, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Mahmutpaşa'daki küçük bir giyim mağazasında ve çocuk sayılabilecek yaşta çırak olarak çalışmakla başladı.
 
Vitali Hakko, "Hayatım Vakko" adlı anı kitabında mesleğe adım attığı o yılları şöyle dile getiriyordu:
 
"Benim kuşağımın birçok işadamı, işe sıfırdan başladığını söyler. Ben sıfırdan bile başlamadım. Başladığım nokta sıfırın çok altındaydı. Ne var ki ben de benim kuşağımın birçok işadamı da bambaşka koşullar içinde yetiştik. İyi niyetten, umuttan, geleceğe ve kendimize olan güvenden, becerimizden başka hiçbir sermayemizin olmadığı bir dönemde kendi kendimize yetiştirdik. Genç Cumhuriyet'in ilk kuşağıydık. Bize hız veren Atatürk devrimleriydi."
 
Vitali Hakko, 1930'lu yılların başında, daha sonra Vakko'nun temelini oluşturacak olan ilk küçük işini, bir kadın şapkası mağazası olan "Şen Şapka"yı kurdu. Hakko, "Giyim kuşam bir renktir, bir şenliktir. Bu nedenle bizim markamız Şen Şapka'dır" diyordu.