Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde toplum destekli polis ekipleri göreve başladı. Kıran, döven polis imajı bakın nasıl değişti?
Abone olToplum Destekli Polis Projesi Şanlıurfa'da ilk sonuçlarını verdi. Viranşehir ilçesindeki okulları ziyaret sırasında öğrenciler polislere, "Biz polisleri döven, kıran ve öldüren biri olarak biliyorduk. Sizleri gördükten sonra bizde büyünce polis olmak istiyoruz" dedi.
İlk olarak Mustafa Kemal İlköğretim okulunu ziyaret eden Toplum Destekli Polis ekipleri, öğrencilerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Öğrencilere trafik ve güvenlik hakkında bilgiler vererek trafikte uyulması gereken kuraları, trafik işaretlerinin yer aldığı levhalarla gösterdi. Trafik konusunda öğrencilere soru soran Toplum Destekli Polisler, ilginç cevaplar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Olgun insanlar gibi sorulara cevap veren küçük öğrenciler, "Biz polisleri döven, kıran ve öldüren biri olarak biliyorduk. Sizleri gördükten sonra bizde büyünce polis olmak istiyoruz" dediler.
ÖĞRENCİLERE MEYVE SUYU-KEK
Polisler sınıftan ayrılmadan önce öğrencilere meyve suyu ve kek ikram etti. İlçede birçok alanda faaliyet gösteren Toplum Destekli Polis ekipleri, vatandaşlar tarafından memnun karşılandı. Vatandaş ile bire bir görüşüp, idari birimler arasında köprü oluşturan polisler, bölgede yanlış tanımlanan polis görünümünü değiştirmede etkili olduğu görüldü. Birçok alanda çalışmaları olan polisler, mağdur öğrenci ve mağdur vatandaşlara yardım etme gibi çalışımlar da yapıyor.
TOPLUM POLİS İLİŞKİSİ GELİŞTİRİLECEK
Toplum Destekli Polis ekiplerinden Mustafa Turhan, "Polis görevlerinin bir gereği olarak toplumla sürekli ve zorunlu ilişkilerde bulunmaktadır. Tüm eylem ve işlemlerini yasalara uygun biçimde gerçekleştirmek, yasaları vatandaşlara eşit şekilde uygulamak, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilecekleri ortamı oluşturmakla yükümlüdür. Güvenliğin sağlanması, çağdaş devletlerin olmazsa olmaz ilkeleri arasında yer almakta ve devletlerin var olma nedenlerinin başında gelmektedir. İç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi bakımından kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması, toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi yönüyle vazgeçilmezdir. Türkiye'de güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin, hızlı bir şekilde yürütülmesini, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinde toplumun güvenlik memnuniyetini yükseltmeye yönelik çalışmaların yaşama geçirilmesidir" dedi.