BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.428,95
HABER /  GÜNCEL

Vergiler, internetten ödenebilecek

Kayseri'de Melikgazi İlçe Belediyesi Emlak Müdürlüğü, açık büro sistemine dönüştürüldü. Düzenlemeye göre vergiler internet üzerinden ödenebilecek...

Abone ol

Müdürlükte, barkod sistemine geçileceği, emlak vergisinin internet üzerinden ödenebileceği ayrıca, mükelleflere borçlarının SMS yoluyla bildirileceği belirtildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yardımcılarıyla birlikte çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çok sayıda odadan oluşan Emlak Müdürlüğü'nü, odaları birleştirerek açık büro sistemine çevirdiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Sistemde müdür, hem personelini hem de mükellefleri görebiliyor. Sistem sayesinde hızlı ve güzel hizmet verileceği gibi denetim de kolay olacak. Ayrıca, bankalarda olduğu gibi barkot sistemi yerleştirilecek. Gelenler, sıra numarası aldıktan sonra oturma yerlerinde bekleyecek ve sırası gelince vergisini yatıracak. Ne kadar borçları olduğu SMS yoluyla bildirilecek. Önümüzdeki günler de de internet üzerinde vergilerini yatırabilecekler'' dedi.

Belediyenin mükelleflere kredi kartıyla emlak vergisi ödeme kolaylığını daha önce getirdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Yeni sistemde Mayıs’da hizmete girecek. Belediye olarak yaklaşık 150 bin mükellefimiz var. Bunların bilgilerinin sisteme yükleme çalışmaları sürüyor. Bütün alt yapı çalışmaları bitince, insanımıza daha çağdaş, daha hızlı hizmet vermiş olacağız'' diye konuştu. Sistem için 150 bin YTL harcama yapıldığını kaydeden Büyükkılıç, 2005’de gerçekleştirilen çalışmalar ve 2006 yatırım proğramı hakkında da bilgi verdi.

Haber: Recep İstek
Kaynak: