BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Vekillerden İsraile tavır

CHP ve Anavatan milletvekilleri İsrail'in sınır tanımayan saldırılarına tavır aldı.

Abone ol

Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, Lübnan ve Filistin'de yaşananlara tepki göstererek, İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa etti. Yıldız, TBMM Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, bütün dünyanın gözü önünde, önce Filistin ardından Lübnan'da İsrail saldırganlığının, kan, gözyaşı ve giderek vahşete dönüşen politikalarla sürdüğünü, insanlığın bugüne kadar yarattığı bütün değerlerin ayaklar altına alındığını belirtti.

Başta BM olmak üzere, dünyadaki büyük güç odaklarının, olup biteni seyrettiğini ifade eden Yıldız, yüz binlerce insanın göçe zorlandığını, hastane, kamu binaları, turizm merkezleri, kalabalık yerleşim birimleri ve evlerin bombalandığını, genç, yaşlı, çocuk, herkesin, İsrail saldırganlığının açık hedefi olduğunu işaret etti.

Yıldız, Lübnan'da yaşananların, bir savaş olmaktan çıktığını, katliama dönüştüğünü vurgulayarak, ''Daha dün 37 çocuğun öldürülmesi, bunun en somut örneğidir. Lübnan ve Filistin'de savaş mağdurlarının, mazlumların, savaş kurbanı çocukların, kadınların sesi olmak için üyesi bulunduğum İsrail Dostluk Grubundan istifa ediyorum'' dedi.

Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız'dan sonra CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu da İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırılarına tepki olarak Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan istifa etti. Kesimoğlu, istifa dilekçesini TBMM Başkanlığına sundu. Yaptığı açıklamada Kesimoğlu, İsrail'in, Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için istifa ettiğini belirterek, saldırıların, bir an önce sona ermesini istedi.

Son dönemde sivillere, özellikle çocuk ve bebeklere karşı düzenlenen korkunç saldırıların bir katliam haline geldiğine işaret eden Kesimoğlu, ''Özellikle Lübnan'daki Kana kasabasında gerçekleşen ve yarısından fazlası çocuk 60'dan fazla sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırı, Ortadoğu'da yaşanan dramı gözler önüne sermiştir. İsrail'in bölgede yol açtığı yıkım görmezden gelinip, kabullenilebilecek gibi değildir'' dedi.