BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Vekiller Yüksekovada

Şemdinli Araştırma Komisyonu üyeleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki incelemelerine başladı.

Abone ol

TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu üyeleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki incelemelerine başladı. Musa Sıvacıoğlu başkanlığındaki heyet bu sabah Hakkari'den helikopterle Yüksekova ilçesine geldi.

Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar tarafından karşılanan heyet, kendileri için hazırlanan kaymakamlık toplantı salonuna geçti. Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan komisyon başkanı Musa Sıvacıoğlu, Van ve Hakkari'deki incelemelerinin ardından bugün olayla ilgili bilgisi bulunanları Yüksekova ilçesinde dinleyeceklerini söyledi. Sıvacıoğlu, ''Bazı basın kuruluşlarında hakikatle bağdaşmayan cümlelerin yer aldığını gördük. Özellikle de Van'da tutuklu olan Ali Kaya ile ilgili olarak 'Niye askeri cezaevinde dinlenilmedi' veya 'cezaevine alınmadı' şeklinde gerçekle bağdaşmayan bazı haberleri üzüntüyle öğrendik'' diye konuştu.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini dile getiren Sıvacıoğlu, şunları kaydetti:

''Bizim jandarma asayiş kolordu komutanlığına yazdığımız yazının tarihi 23.03.2006'dır. Kısaca söyleyecek olursak yazdığımız resmi yazıda, 27-31 Mart 2006 tarihleri arasında Van, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde yapılacak çalışmalar kapsamında, askeri cezaevinde tutuklu bulunan jandarma astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in bilgilerine başvurulmasına karar verilmiştir. Komisyonumuz bu kararı vermiş 27 Mart 2006 tarihinde saat 15.00'da söz konusu kişilerin uygun bir ortamda hazır bulundurmaları konusunda da gereğinin yapılması içinde resmi yazı yazılmıştır.

Bizim için önemli olan kişilerin bilgisine başvurulmasıdır. Şu veya bu mekan bizim için önemli değildir. Bizim için Van Barosu'nun dakullandığı bir oda hazırlanmış ve astsubaylar burada dinlenmiştir. Bunun üzerine 'askeri cezaevine komisyon alınmadı' gibi ifadelerle kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Ben basın mensuplarından bunların doğru şekilde yansıtılmasını rica ediyorum.''

Sıvacıoğlu, Yüksekova'da Akarsu İş Merkezi, Zagros İş Merkezi ve Huzur Et Lokantası ile bazı otobüs firmalarında patlamaların meydana geldiğini, bu nedenle bilgisi olanların ifadelerine başvurulacağını belirtti.

Yarın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çalışmalarını noktalayacaklarını belirten Sıvacıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak, bugün herhangi bir açıklamanın olmayacağını sözlerine ekledi.