BIST 9.109
DOLAR 34,28
EURO 37,65
ALTIN 2.916,66
HABER /  POLİTİKA

Vekili fena azarladı.

Erdoğan partisinin Güneydoğlu milletvekilleri ile yaptığı toplantıda Aksoy'u azarladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin milletvekilleriyle TBMM'de bir araya geldi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yaklaşık 3 saat süren toplantıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu vekendisiyle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin milletvekillerinin
katıldığını belirten Çiçek, iktidara geldikleri günden bugüne kadar bölgede yapılan yatırımların, demokratik alanda atılan adımların ve bundan sonraki beklentilerle ilgili halkın izlenimleri ve ihtiyaçlarının milletvekilleri tarafından dile getirildiğini anlattı.

Toplantıda, 23 milletvekilinin söz aldığını aktaran Çiçek, hepsinin şu ana kadar yapılan çalışmalardan ötürü halkın memnuniyetinidile getirdiğini, çalışmaların ve yatırımların devam etmesi gerektiğini ifade ettiğini kaydetti.

Milletvekillerinin, bölgede meydana elen terör olaylarıyla ilgili üzüntülerini ve terör örgütü PKK'nın bölgede yapmaya çalıştığı tahribatı çok açık dille kınadıklarını kaydeden Çiçek, bunun önümüzdeki günlerde yine değerlendirme konusu yapılacağını söyledi.

Milletvekillerinin şifai değerlendirmelerinin yanı sıra bazılarının görüşlerini yazılı olarak sunduklarını, bundan sonra da aynı şekilde iletebileceklerini belirten Çiçek, çalışmalarında, bu görüşler doğrultusunda yeni düzenleme ve değerlendirmeler yapılacağınıkaydetti.

-''TMY'Yİ KONUŞMADIK''-

Cemil Çiçek, bir gazetecinin sorusu üzerine, Terörle Mücadele Yasası'nda (TMY) yapılacak değişikliğin TBMM'ye geleceğini, ancak bunun toplantıda ele alınmadığını belirtti.

''Terör bölgesinde görev yapan milletvekilleri olarak, halkın çok büyük ekseriyetinin devletinin, milletinin yanında olduğunu çok açık ifade ettiler'' diyen Çiçek, şöyle konuştu:

''Milletvekilleri arkadaşlarımız, genel bir bakış açısıyla o bölge insanının değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Yapılacak icraatlarda da halkın büyük kesimi ile terör örgütünün birbirinden ayrılması gerektiği ifade edildi. Bunu hem bizlerin yapması gerekiyor hem de orayla ilgili değerlendirme yapılırken, ister mülakatlarda, ister yazarak, çizerek yorum yaparak bu ayrımı azami şekilde ortaya koyabilirsek; halkın önemli bir kısmının devletin ve milletin yanında olduğunu vurgulamış oluruz.

Şu da açık bir gerçek olarak gözüküyor ki terör örgütü giderek güç kaybediyor. Taban kaybetmektedir. Bunun sonucu olarak bu neviden eylemler yoluyla kendi varlığını ispat etme çabası ve gayreti içerisindedir. Hükümet olarak terörün kaynaklarını çok yönlü olarak kurutmak yolunda zaten bir çaba gösteriyoruz. Hem yatırımlar hem sosyal politikalar olarak bir çok tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz. Bununla ilgili izlenimlerini ve değerlendirmelerini milletvekili arkadaşlarımız dile getirmiş oldu.''

-''TEK BİR ÇARE YOK''-

Çiçek, bir gazetecinin, ''milletvekilleri terörün önlenmesi için ne öneri getiriyorlar?'' sorusuna, tek başına bir öneri değil, öneriler paketinden söz edilebileceğini belirtti. Çiçek, 'Terörün önlenmesi noktasında tek bir çare, dünyanın hiçbir yerinde yok. Çünkü çok yönlü bir olayın tedbirleri de çok yönlüdür'' dedi.

Milletvekillerinden her birisinin kendi bölgesiyle ilgili ve orayla bağlantılı birçok tedbir söylediğini anlatan Çiçek, bunların başında ekonomik ve sosyal kalkınmanın geldiğini vurguladı. Milletvekillerinden bir kısmının GAP'ın bitirilmesini, bir kısmının terörün dış boyutunu ifade etmeye çalıştığını anlatan Çiçek, eğitim ve
sağlık politikalarına daha güçlü olarak sürdürülmesi, yatılı bölge okullarının sayısını artırılması, burada görev yapan öğretmenler dahil, din hizmetleriyle ilgili konuların da tedbirler arasında dile getirildiğini bildirdi.

-AKSOY'UN SORUSUNA TEPKİ-

Alınan bilgiye göre, toplantıda söz alan milletvekilleri, ''bölge insanına terörist, terör örgütü sempatizanı gibi davranılmaması'' gerekiğini belirterek, demokratikleşmeden geri adım atılmamasını istedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy'un ''Bölgede genel af dilendiriliyor. Böyle bir şey olabilir mi?'' sorusuna tepki gösterdi. Erdoğan, bunun terör örgütünün talebi olduğunu belirterek, ''Biz onları iyi tanıyoruz. Bu şekilde konuşmayın, kendi önerilerinizi getirin'' dedi.

AA