BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Vekil kardeşi polisi hastanelik etti

MHP'li milletvekilinin kardeşi, trafikte polisle tartıştı. Vekil kardeşinin, polis memurunu hastanelik etttiği idda edildi.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde MHP Mersin Milletvekili Arif Akkuş'un kardeşi Avukat Durmuş Akkuş'un bir polisi darp ettiği iddia edildi. Polis memuru hastanede tedavi altına alınırken, Avukat Akkuş'un ifadesini alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenilen Yusuf Balcı'nın kullandığı otomobil, İş Bankası yanındaki kontrol noktasında trafik polislerinin 'dur' ihtarına uymayınca şehir merkezinde başka bir ekip tarafından durduruldu.

Trafik ekipleri tarafından araçtan indirilen Yusuf Balcı hakkında belge kontrolü yapıldı ve ardından yasal işlem uygulandı. Bu esnada olay yerinden geçen MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş'un kardeşi, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Barosu'na kayıtlı Avukat Durmuş Akkuş, trafik polisleri ile tartışmaya başladı.

İddiaya göre, tartışma sırasında Akkuş, 15 yıllık polis memuru Abdullah Şimşek'in kasıklarına tekme attı.

Hastanelik olan polis memuru, önce Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı; daha sonra Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi'nde sevk edildi.
Polisler Avukat Akkuş'un ifadesini alırken, Yusuf Balcı'ya trafik cezası uygulandı.

Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy da, olayı doğrulayarak soruşturma başlatıldığını açıkladı