BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Vatan kurtaran şaklabanlar

Ufuk Uras böyle diyor belge tartışmalarında.. Yeni parti kurmak için hazırlık yapan Uras sert çıktı.

Abone ol

Yeni parti kurma çalışmaları yapan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, askeri bürokrasinin bu kadar siyasetin merkezinde olduğu başka bir demokratik ülke olmadığını vurguladı.

Uras, ''Bir takım vatan kurtaran Şabanların ortaya çıkarıp utanç verici belge yapmasının bürokratik hiyerarşi içerisinde mümkün değil.'' dedi.

Ufuk Uras, Venezuella'nın sosyalist Devlet Başkanı Hugo Chavez'i Türkiye'ye davet etmek üzere Hollanda'ya gitti. Bütün dünyadan Venezuella parlamento dostluk gruplarının bir arada olacağı etkinlikte konuşacağını belirten Uras, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda karşılaştığı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na da davetle ilgili bilgi verdi.

Hugo Chavez'i sonbaharda Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını anlatan Uras, parti kurma çalışmalarına da değindi. Yeni bir kurucu irade oluşturmak istediklerini ifade eden İstanbul milletvekili, ''Bu memlekette değişim ve dönüşümün adresi yok. Bunu yapmamız gerek. Umarım sonbaharda AKP'ye güçlü bir iktidar alternatifi oluşturacağız. Bir tarihsel buluşmayı sağlarsak Türkiye de bu ittihatçı ve ihtilafçı ikilimden kurtulur diye düşünüyoruz.'' diye konuştu.

Uras, Genelkurmay Harekat Daire Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen "AKP ve Gülen'i bitirme planı"yla ilgili de, "Utanç verici" ifadelerini kullandı. Sivrisinekleri değil bataklığı kurutmak gerektiğine işaret eden Uras, ''O yüzden demokratik Anayasa değişikliği dahil olmak üzere somut adımlar atmak lazım. O yüzden gelin şu darbeleri araştırma önergesi dediğimizde bütün vekiller havaya bakıyordu. Şimdi konuya bakarlarsa bir daha utanç verici belgeler ortayla çıkmaz. Askeri bürokrasinin bu kadar siyasetin merkezinde olduğu başka bir demokratik ülke yok. Hukuku olan devlet hukuk devleti demek değil. Napolyon'a soruyorlar 'devletler niye yıkılır' diye 'hazımsızlıktan' diyor. Hazımsızlığın ilacı da demokrasi. Bunu el birliğiyle sağlamamız lazım.'' şeklinde konuştu.

"Belge gerçek çıkarsa ne olur?'' sorusuna Uras şu karşılığı verdi: ''Var sayalım ki sahte olsun. Yani bir takım vatan kurtaran Şabanların ortaya çıkarıp belge yapması bürokratik hiyerarşi içerisinde bu mümkün mü zaten. O yüzden bataklığı kurutmak lazım diyorum. Biz teker teker şahısların, kişilerin hobisi olarak görmüyoruz ki. Nasıl bir ortam var ki bir takım kendisini bilmezler demokrasiye kastedecek plan ve programlar içerisindeler. Son seçim gösterdi. Dolmuşların arkasında yazar ya 'çalış senin de olsun' diye. Çalışıldığı zaman AKP'nin oyu demokrasi içerisinde düşüyor. Bunun için böyle utanç verici belgeler üzerine siyaset yapılabilir mi? Bu bildiğimiz ittihatçı zihniyet. Bunu kökünden kurtarmamız lazım.''