BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL

Varil olayında yeni boyut

Bir firmanın varillerini gömdürmekle suçlanan CHP’li Salih Gün'ün aynı şirkette çalıştığı ortaya çıktı..

Abone ol

BUGÜN'ün dün verdiği manşet aberiyle gündeme gelen Kocaeli'nin Tavşancıl Beldesi’ndeki atık varil olayında dün de şaşırtıcı bilgiler ortaya çıktı. Tavşancıl Belediye Başkanlığı döneminde Bahçıvan Deresi'ne Marshall firmasına ait kimyasal atık varillerini gömdürmekle suçlanan Kocaeli Milletvekili Salih Gün'ün "Bilmiyorum" dediği 600 varilin fotoğrafları arşivlerden çıktı. 1990 yılında yerel Körfez Dergisi, Tavşancıl'a gömülen yüzlerce varili görüntülemiş ve “150 ton zehirli atık ne oldu” diye sormuştu.

FİRMANIN ÇALIŞANI ÇIKTI

Skandalın çarpıcı bir başka boyutu da, milletvekili Salih Gün'ün, Tavşancıl Belediye Başkanı seçilmeden önce, varilleri dereye gömdüğü iddia edilen Marshall firmasında çalıştığının ortaya çıkması oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün, şimdi, vaktiyle Güvenlik Amir Yardımcısı olarak görev yaptığı firmanın zehirli atıklarını Belediye Başkanı seçildikten sonra beldeye gömdürmekle suçlanıyor. Üstelik Salih Gün, TBMM’de oluşturulan Çevre Komisyonu’nun da Başkan Yardımcısı...

DEREDE KAZIYA BAŞLANDI

Bu arada, 600 varilin gömülü olduğu iddia edilen Bahçıvan Deresi'nde dün kazıya başlandı. İZAYDAŞ ve Çevre İl Müdürlüğü ise bölgeden numuneler alarak incelemeye gönderdi. Kocaeli Çevre Müdürü Necati Farsak, ihbar üzerine dere yatağında kazı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Dere yatağının yaklaşık 30 metre olduğunu belirten Farsak, "Kazıya komisyon çalışmaları nedeniyle ara verdik. Bir kaç gün içerisinde tekrar başlayacağız. Varillere ulaşmak için 30 metre derine inmemiz gerekiyor" dedi.

“BİR GECEDE YOK OLDULAR”

Gebze Gazetesi'nin sahibi İsmail Kahraman, 1990 yılında bini aşkın varilin dere yakınındaki çöplüğe bırakıldığını, varilleri görüntüleyerek, o dönem çıkan Körfez Dergisi'ne kapak yaptıklarını söyledi. Haberin TRT’de de yayınlandığını belirten Kahraman, "Kapak haberimiz ‘50 ton zehirli varil ne oldu’ başlığını taşıyordu. Bin 100 zehirli varil bir anda ortadan kayboldu. Bunca yıl yetkilileri, o bölgede kazı yapmaları için defalarca uyardık" dedi.

Dereye yakın çöp alanını işleten İsmail Sarıoğlu da, Büyükşehir Belediyesi'nden bölgeyi boşaltması yönünde tebligat aldığını belirterek, "İşletme hakkı bana ait olmasına rağmen çöp alanını tahliye etmemi istediler” diye konuştu.

Haber: Engin Akbaş
Kaynak: