BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,06
ALTIN 2.977,29
HABER /  GÜNCEL

Vanda terör operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP üyesi olduğu şüphesiyle 1 kişiyi yakaladı.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) üyesi olduğu şüphesiyle 1 kişiyi yakaladı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, terör örgütü MLKP üyesi olduğu tespit edilen B.A'nın yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, B.A'nın evi ve çalıştığı derginin bürosunda yapılan aramada, üzerinde teğmen rütbesi bulunan 1 adet askeri kamuflaj elbisesi, 10 adet afiş, bin 710 adet el ilanı, 3 adet flama, 3'er adet sprey ve sentetik boya ile örgütsel doküman ve yayın ele geçirildiği bildirildi.

7 Nisanda, İtfaiye Meydanı miting alanında Eğitim-Sen tarafından düzenlenen ''İnsanca Yaşam, Demokratik Türkiye'' adlı miting sırasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını açan Y.T'nin de yakalandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Yakalanan B.A. ile Y.T. isimli şüpheli şahıslar, adli makamlara sevk edilmişlerdir. Emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için yasa dışı terör örgütlerine yönelik sürdürdüğümüz mücadele aralıksız olarak devam edecektir.''