BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,16
ALTIN 2.469,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanda Filistine destek kampanyası

Van'da İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargoyu delmek için 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyasına destek.

Abone ol

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünden yürütülen ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargoyu delmek için 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' sloganıyla başlatılan harekete Van'da da destek geldi.

Sarımurat Sokak'ta bulunan Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nde (Gök-Der) beraberinde bulunan Mehmet Eyüp Acar ve Kemal Çelen ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İHH Gönüllüsü Abdulhelim Almalı, dünya kamuoyunun dikkatini Gazze'ye çekmek ve beraberlerindeki insani yardım malzemelerini Filistinlilere ulaştırmak amacıyla Türkiye başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 15 gemi katılacağı yardım konvoyuna Van'da da 5 kişilik bir ekiple destek vereceklerini belirtti. Dünyanın dört bir yanından hareket edecek ve Kıbrıs'ta buluşacak gemilerin buradan da Filistin'e doğru hareket edeceğini anlatan Almalı, gemilerle Gazze'ye binlerce ton ilaç, tıbbi malzeme, çimento ve demir götürüleceklerini söyledi. Almalı, "Bilindiği gibi Gazze'de İsrail saldırılarında zarar gören okullar, hastaneler ve evler onarılmadı.

İsrail ve Mısır inşaat malzemelerinin Gazze'ye girişine izin vermiyor. Gidilecek olan konvoyda yük gemilerinin yanı sıra yolcu gemileri de olacak. Bu gemiler de Filistin'e insan hakları aktivistlerini, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, gazetecileri ve sanatçıları götürecek. Yolcu sayısının bin kişiyi aşmasını bekliyoruz. Yolcuları taşıyan gemiler; İstanbul, Antalya, Girne, Gazimagosa'ya uğrayıp buradan uluslar arası sulardan Gazze'ye ulaşacak.

Yardım malzemelerini taşıyan yük gemileri ise İstanbul ve Mersin limanlarına uğrayacak. Yardım malzemelerinin bir bölümü İstanbul'dan, Anadolu'dan toplanan yardımları ise Mersin'den yüklenecektir. Gemilerin hava koşullarına ve İsrail'in olası girişimlerine bağlı olarak 10 veya 15 gün sürmesini bekliyoruz" dedi.

Uluslararası yardım kuruluşu olan İHH'nın yapacağı bu yolculuğa Van'da da 5 kişilik bir ekiple katılarak destek vereceklerini söyleyen Almalı, "Van halkından isteğimiz bizleri duasız bırakmasınlar. Gidecek olan yardımlar konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur, o nedenle yapılacak olan tek şey vardır İsrail'in engellemeleri karşısında kamuoyu olarak tepki oluşturmaktır. Yani fiili duada bulunmaktır.

Unutmayın ki, oraya gidecek olanlardan ziyade arkada kalanların verecekleri mücadeleler bu gemilerin hedeflerine ulaşmasında daha etkili olacaktır. Yapılacak olan bu yolculuğun hayırlara vesile olmasını rabbimizden hakkımızda hayırlı olanı murat etmesini diler tüm Müslüman kardeşlerimizden helallikler diliyoruz" dedi.
Almalı ve beraberinde gidecek olan Mehmet Eyüp Acar, Kemal Çelen, Mehmet Çakan ve Muhlis Baran'ın Pazar günü Kıbrıs'a hareket edeceği kaydedildi