BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.447,62
HABER /  GÜNCEL

Van'da AK Parti ve BDP'liler birarada

AK Parti ve BDP'li siyetçiler Van'da deprem zirvesinde biraraya gelerek esen soğuk rüzgarları dindirdi.

Abone ol

Van depremi sonrası BDP ve AK Parti birbirlerine ağır laflarla yüklendiler. Depremin 5. gününde biraraya gelmeyi başardılar...

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ilk kez bakanlar ve BDP milletvekilleri biraraya gelerek, 'deprem değerlendirmesi' yaptı.

Van'da geçen pazar günü meydana gelen ve Van merkez, köyler ile Erciş İlçesi'nde toplam 573 kişinin ölümüne, 2608 kişinin yaralanması neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, yaralar sarılmaya çalışılıyor. 

BULUŞMAYA KATILANLAR

Depremin ardından yardım ve çadır dağıtımında yaşanan aksaklıklar ve depremzedelerin tepkilerine neden olay bir çok olayın ardından ilk kez Van'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Milletvekili Nazmi Gür, Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, biraraya geldi.

SAMİMİ ORTAM

Van Valisi Münir Karaloğlu, BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da hazır bulunduğu toplantı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde valilik makamında gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, depremle ilgili neler yapılabileceği ele alınırken, toplantının samimi bir ortamda geçtiği belitildi.

BDP'DEN SIÇAK MESAJLAR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, toplantıyla ilgili hiç kimsenin açıklama yapmayacağını söyledi. Atalay, ortama dikkat çekerek, "Görüyorsunuz güzel bir ortam var. Çok fazla birşey söylemeye de gerek yok" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ise, "Bütün sorunlar diyalogsuzluktan kaynaklanıyor" dedi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da birlikte çalışarak sorunların üstesinden geleceklerini söyledi.