BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,20
ALTIN 2.465,75
HABER /  GÜNCEL

Van gölünde canavar var

Dağıstanlı Yazar İlham Gadjimuradov: Van Gölü'nde bir canavar var!

Abone ol

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'Uluslararası Geçmişten Günümüze Tatvan ve Çevresi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılan Almanya'nın Bonn şehrinde yaşayan Dağıstanlı Yazar İlham Gadjimuradov, Van Gölü'nde bir yaratığın olduğunu söyledi.

İlham Gadjimuradov sempozyum için değişik ülkelerden gelen arkeolog arkadaşlarıyla 6 Eylüle kadar Tatvan ve çevresinde Van Gölü, Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü canavarıyla ilgili araştırmalar yapacaklarını söyledi.
Yazar Gadjimuradov, Van Gölü canavarıyla ilgili kısa bir konuşma yaptı. Halkın bu konuyu çok merak ettiğini söyleyen yazar, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Van Gölü'nde bir canavar var" dedi. Yaptıkları araştırmalarda Van Gölü'nde bir yaratığın yaşadığı yönünde bilgilere ulaştıklarını kaydeden Gadjimuradov, "Evliya Çelebi seyahatnamesinde gölde yaşayan bir canavardan bahsediliyor. Aynı zamanda gölün ortasında bulunan Akdamar Adası'ndaki kilisede tekneyle açılan insan ve canavar figürü çizilmiş. Buradan da anlaşılacağı gibi bu canavar eski çağlardan beri varmış" diye konuştu.