BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Gölü'nde can pazarı!

Van Gölü'nde gezintiye çıktıkları salların alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren gençlerden 7'si kurtarılırken, biri kayboldu.

Abone ol

Dün akşam saatlerinde Ferit Melen Havaalanı yakınında 2 salla gölde gezintiye çıkan ve 10 kişi oldukları iddia edilen gençler, kıyıdan uzaklaşınca paniğe kapıldı.

Gençler, rüzgarın da etkisiyle alabora olan sallardan suya düştü. Gençlerin ''imdat'' çığlığını duyan vatandaşların polise haber vermesi üzerine, olay yerine Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler, gölde boğulma tehlikesi geçiren Sedat (18), Sezer (17) ve Muhammet Kiye (15) ile Selman
Güneş (14), İbrahim Gültepe (12), Gürkan Hıdır (19) ve Erhan Kurnaz'a (17) kısa sürede ulaştı.

Sahil güvenlik teknelerine bırakılan gençler, kıyıda bekletilen ambulanslarla Van'daki hastanelere kaldırıldı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan gençlerden Sedat ve Sezer Kiye'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, sağlık durumu iyi olan gençlerin ifadesine başvuran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sallarda 10 kişinin bulunduğu bilgisi üzerine, kaybolduğu iddia edilen 3 kişiyi arama çalışması başlattı.

Yapılan arama çalışmalarında 2 kişinin evlerine döndüğü ortaya çıkarken, kendisinden haber alınamayan Bayram Keyifli için de gölde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.