BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Valiyi görevden aldıran diyalog

Denizli Valisi'nin görevden alınmasına Bakan Koç ile yaşanan şu diyaloğ mu etkili oldu?

Abone ol

Valilikten sızan bilgilere göre, ören yeri gelirlerinin kesilmesinden sonra Yeni Asır'da peşpeşe haberler yayınlanınca, Bakan Koç, önce AK Parti Denizli milletvekillerinden birisi aracılığı ile Vali'yi uyardı; "Bu haberleri durdursun" talimatı verdi. Haberler devam edince de bizzat telefon edip, "Vali Bey bu olaylar senin başının altından çıkıyor; bu haberleri durdur. Protokolu da imzala... Bu yasal bir zorunluluktur" dedi. İşte o diyalog:

Bakan Koç: Vali bey bu olaylar senin başının altından çıkıyor, bu haberleri durdur. Protokolu imzala... Bu yasal bir zorunluluk.
 
Vali Şimşek: Gelişmeler benim dışında oluyor. En çok da AK Partili arkadaşlar konuşuyor. Benim yapacağım bir şey yok.

Vali Şimşek ise Bakan'a "Gelişmeler benim dışında oluyor. En çok da AK Partili arkadaşlar konuşuyor. Benim yapacağım bir şey yok" yanıtı verdi. Bakan'ın imzaladığı sözleşmeyi de imzalamadı, 60 gün beklettikten sonra yüzde 75 bakanlık payını, Denizli lehine çevirdikten sonra imzalayıp Ankara'ya gönderdi. Bu olay görevden alınmasında etkili oldu.

KONUŞMAYI DOĞRULADI
Vali Şimşek, Bakan Koç ile telefon görüşmesi yaptıklarını doğruladı ve "Koç'a 'Haberlerin ve Pamukkale isyanının kendi dışımda geliştiğini bu konuda bir şey yapamayacağımı söyledim. 'Gelişmeler benim dışımda gerçekleşiyor. Müdahale şansım yok. Ayrıca konuyla ilgili en fazla açıklamayı da AK Partili arkadaşlarımız yapıyor' dedim" diye konuştu..

ŞİMŞEK: YAŞIMIZ GENÇ
Merkeze alındığının açıklanmasından sonra "Arkandayız. Seni seviyoruz" ziyareti yapan Denizlililer'i kabul eden Vali Gazi Şimşek, ziyaretçilerine, "Pamukkale için başıma böyle bir şey geldi diye üzülmem. Çocuklarıma ve torunlarıma anlatacağım önemli bir şey bu... Bir yolsuzluk veya haksızlık nedeniyle merkeze alınmadım. Onun için içim çok rahat. Ayrıca daha yaşımız genç. Siyasi irade ile geldik, yine siyasi irade ile gidiyoruz. Ankara'nın tasarrufudur. Oturur tekrar sıramızın gelmesini bekleriz. Hak, iyi olandan yana mutlaka tecelli eder" dedi.