BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,11
ALTIN 2.464,54
HABER /  GÜNCEL

Valil önünde tekmeli kavga

Sivas Hizmet Vakfı'nın genel kurulu boks ringi alanı gibiydi. Valinin önünde yumruklar konuştu.

Abone ol

Sivas İl Özel İdaresi'nde yapılan Sivas Hizmet Vakfı'nın 10. Olağan Genel Kurulu'nda kavga çıktı. Gazetecilerin de yaralandığı kavgaya, polis müdahale etti; 6 kişi gözaltına alındı.









Edinilen bilgiye göre, Sivas Hizmet Vakfı'nın 10. Olağan Kongresi, sabah saatlerinde üyelerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Vali Hasan Canpolat başkanlığında yapılan İl Özel İdare'deki konuşmalara geçildi. Burada konuşan Vali Hasan Canpolat, vakıf ile ilgili olarak ortaya atılan iddialarla ilgili yasal soruşturmaların olacağını belirterek, "Bunların hepsinin idari ve yasal boyutlarıyla takibi yapılacaktır. Benim vakıf başkanı olarak Sirer Doğan ile güven ilişkim tamamen bozulmuştur. Kendisini istifaya davet ediyorum" dedi. Ardından yerine geçen Vali Canpolat ile Sirer Doğan arasında, karşılıklı tartışmalar yaşandı.

Vali Canpolat'a Sirer Doğan'ın, "Eşinizin makam odasını nereden döşediniz? Bu vakfın parasıyla döşediniz" diye bağırmasının ardından, Doğan'ın bu sözlerine tepki gösteren Vali Canpolat, "Terbiyesiz herif. Çık dışarıya. Atın şunu dışarıya. Sen ne diyorsun? Sana ne? Böyle terbiyesiz birisin sen. O söylediklerinin hepsi yalan. Eşimin makam odasını git gör. Eşimin adını bir daha hiçbir şeye karıştırma" dedi.

Bu arada toplantıya kısa süre ara verilirken, salon bir anda karıştı. Yaşanan yumruklaşmalar sırasında bir gazetecinin burnu kırılırken, araya giren polis kavgaya müdahale etti. Olay sonrasında kimliği açıklanmayan 6 kişi gözaltına alınarak, karakola götürüldü. Toplantı basına kapalı devam etti.