BIST 10.487
DOLAR 32,83
EURO 35,11
ALTIN 2.425,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali'den 'kurumsal kıskançlık' uyarısı

Çorum Valisi Nurullah Çakır, Daire Müdürlerini kentin gelişimi konusunda yapılacak çalışmalarda kurumsal kıskançlık yapılmaması için uyardı.

Abone ol

Vali Nurullah Çakır, İl Genel Meclisi toplantı salonunda Daire Müdürleri ile bir araya geldi.

Vali Çakır, toplantıda Kurum Müdürlerine ilin yönetiminde öncelik ve hassasiyetlerini anlattı.

Çakır, kamu yönetim anlayışında eğitimden sağlığa, tarımdan kültür ve turizme her alanda bilimsel ve projelendirilmiş planlı çalışmaların üniversite ve kurumlararası işbirliği yapılmasını istedi.


Devlet olarak insanların memnuniyetini hedeflediklerini vurgulayan Vali Çakır, "Kurumlar kendi alanlarındaki hizmet ve çalışmaları en süratli, en verimli şekilde yaparak, devletimizin ciddiyet ve güvenirliliğini her an hissettirmelidir. Vatandaşımıza daha güzel hizmet verme noktasında, halkın devletle olan ilişkilerinde, kanun ve yönetmelikler çerçevesi içerisinde, kolaylaştırıcı, süratli, sonuca götürücü olunmalı birçok alanda yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle de
işbirliği yapılmalı" dedi. Planlama yapılırken halkın ihtiyaçlarının devletin imkanları doğrultusunda ele alınmasına işaret eden Vali Çakır, halkla ilişkiler ve tanıtımda kurumların tanıtıcı ve aydınlatıcı aynı zamanda halkın kentteki kültürel, sosyal, ekonomik faaliyetlerden haberdar olabilmesi için, teknik bilgilerin halkla paylaşılmasını istedi.

Ayrı kurumların, aynı amaç için bir araya gelmesi çağrısında bulunan Vali Çakır, "Sektörel bazda bakış açısı hakim kılınmalıdır. Aynı konuyla ilgili tarafların dinlenilerek, tek bir karar alınması sağlanmalıdır. Eğitim alanında ise bilimsel çalışmalara gereken önem verilmeli, özellikle iller arası rekabette, hangi yönümüz ile ön plana çıktığımız belirlenmelidir. Kentin gelişimi konusunda yapılacak olan faaliyetlerde kurumsal kıskançlık yapılmamalı ve kaynaklar imkanlar doğrultusunda ihtiyaç sahipleri ile paylaşılmalıdır" diye konuştu.

Vali Çakır, imar ve yapılaşma mevzuatını bilmeden bir çalışma yapılmaması ve ayrıca yapılan yatırımların takip edilmesi noktasında Daire Müdürlerine uyarıda bulundu. Okulların açılması konusunda sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün değil, diğer kurumların da imkanları çerçevesinde çocukların eğitimi için destek vermesini isteyen Çakır, bayram ve törenlerin usulüne uygun olarak yapılması ve nezaket kuralları içerisinde gerçekleştirilmesi için protokol kurallarına riayet edilmesi ve bununla ilgili
hazırlıkların yetkili kişiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.