BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,86
ALTIN 2.821,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Fen Lisesi'ni ziyaret etti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Şehitler Fen Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet edip, idarecilerden, okul hakkında bilgi aldı.

Abone ol

Yozgat Valisi Amir Çiçek, değişik zamanlarda okulları ziyaret ederek, okulların eğitimimde daha faal ve fonksiyonel olması, öğrencileri başarıya götürmesi konusunda yapılan çalışmaları denetlediklerini söyledi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Çiçek, "Yozgat'ın özellikle eğitim seviyesini artırmak için normal liseler nitelikli liselere çeviriyoruz.

Anadolu Liselerinin sayısını artırıyoruz. Yeni liseler açıyoruz. İlimizde Sosyal Bilimler Lisesi eksik. Bununla ilgili çalışma yaptık, bakanlığa bildirdik. Önümüzdeki yıl her hangi bir aksilik olmazsa her lisemizin bir bölümü şeklinde sosyal bilimler lisesine dönüştüreceğiz" dedi.

Liseler ve ilköğretim okullarını eğitim öğretim durumunu en iyi şekilde olması bizim için bir hedeftir diyen Vali Çiçek, " Bu konuda bütün eksiklerin giderilmesi yönünde milli eğitim müdüründen, şube müdürüne, okul müdürlerine ve öğretmenlere çalışma içerisindeler.

Biz Yozgat'ta doğmuş büyümüş, ama eğitimi yapmak için başka bir yer aramamak için eğitimi iyileştirme gayreti içerisindeyiz. Son iki yılda meslek lisesi konusunda, kızların okuması konusunda büyük bir aşama kaydetti. Elbette bunun ürünü önümüzdeki yıllarda alacağız. Yozgat, okuma yazma ve halk eğitimi ile kızların okullaşması konusunda Türkiye'de ilk beş içerisindedir" diye konuştu.

Şehitler Fen Lisesi yeni taşınması dolayısıyla eksiklerin giderilmesi için sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Çiçek, "Öğrencilerle sohbet ettim. İsteklerini aldım, öğrenciler, çevremizde inşaatlarında toz toprak oluyor dediler. Ama biz toz toprak konusunu tedbirler alarak azaltabileceğiz. Bu inşaatlar bittiği taktirde çevre düzenlemesi yapıldığında daha güzel bir görünüm kazanacak ve toz topraktan kurtulmuş olacak.

Yine öğrencilerimiz, okula dönüş kavşağının uzak olmasından dolayı, buraya bir kavşak istedi. Karayolları yetkilileri ile görüştük, güvenliği sarsmayacak şekilde kavşak düzenlemesi yapacaklar" dedi.
Okulun eksiklerinin giderilmesi konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapacağı işler varsa onlar, Bakanlığın yapacağı işler varsa bakanlıktan taleplerde bulunacaklarını belirten Çiçek, "Bu okulumuzun tüm eksikleri giderilerek örnek okul olacak" ifadelerini kullandı.