Bilecik Valisi Musa Çolak, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün organize ettiği geziyle hızlı tren projesinin yapıldığı alanı gezdi.
Abone olBilecik Valisi Musa Çolak, hızlı tren projesinin şehir için önemli olduğunu belirterek, gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Bilecik Valisi Musa Çolak, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün organize ettiği geziyle hızlı tren projesinin yapıldığı alanı gezdi. Bozüyük'ten başlayan ve Osmaneli'de son bulan gezide, projenin bir yıl içerisinde geldiği aşama ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. 2013 yılında bitirilmesi düşünülen projenin sonunda hızla trenin Bilecik'te de duracağı, otogarın ise Tekmar fabrikasının arkasında yer alacağı belirtildi. Proje hakkında değerlendirmede bulunan Vali Musa Çolak, projenin Bilecik için çok önemli olduğunu söyledi.
Eksiklik olup olmadığını tespit etmek için geziye katıldığını belirten Vali Çolak, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini, hızlı tren projesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti. Bugüne kadar önemli mesafeler alındığını anlatan Çolak, "Tünellerden viyadüklere kadar bir çok eser yapılmış. Valilik olarak da proje için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Yapılan yeni yatırımlarla Bilecik'in önemi artıyor. İlimiz bir sürgün yeri değil. Cazibe merkezi haline geldi. Proje yapılırken her türlü imkan seferber edilecek. Çevre konusunda da hassas davranıyoruz" dedi.
Hızlı Tren Demiryolu hattı Proje sorumlusu Fadıl Yazıcı ise, bir yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Şuana kadar 300 milyon dolarlık bir iş yapıldığını kaydeden Yazıcı, fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 40'ı geçtiğini dile getirdi. Proje güzergahının toplam 148 kilometre olduğunu, bunun 74 kilometresinin ise Bilecik sınırlarında kaldığını söyleyen Yazıcı, 1 milyon 244 bin 295 metrekarenin ise kamulaştırıldığını söyledi. Bilecik sınırları içerisindeki 54 münferit noktada 993 bin 676 metrekarelik orman vasıflı alanın kullanıldığını belirten Yazıcı, kullanılan alanlar için Orman Genel Müdürlüğü'nden gerekli tüm izinler alındığını kaydetti.
Proje kapsamında Bilecik'te 4 adet beton santralinin kurulduğunu da hatırlatan Yazıcı, "Kamulaştırma ve çıkan hafriyatın depolanması konusunda yardım bekliyoruz. Çevre konusunda çok hassas davranıyoruz. Zarar vermemek için titiz çalışıyoruz" diye konuştu.