BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,84
ALTIN 2.822,99
HABER /  GÜNCEL

Vakit en kasetle ilgili bomba sözler

Baykal'ın siyaset hayatını bitirdiği iddia edilen kasetle ilgili son noktayı yine Vakit koydu.

Abone ol

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin dünkü konuğu Deniz Baykal’la Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin kendilerine yakın bir internet sitesinde yayınlanmasından sonra skandalın fitilini ateşleyen adres olarak gösterilen Vakit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karahasanoğlu’ydu. Karahasanoğlu programda çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Görüntüleri yayınlayan sitenin kendileriyle organik bir bağı bulunmadığını ısrarla yineleyen Karahasanoğlu bunun çok ciddi haber değeri taşıdığını söyledi ve ekledi: “Kaydı gönderen arkadaş daha önce de defalarca denenmiş ve bugüne kadar yanlışı çıkmayan bir arkadaş, o yüzden de ona güvenmişler. Aynı kaynaktan gelseydi başbakanın kasedini bile yayınlardım!”

"GENELKURMAY'DA DA LİNK VAR"

söz konusu haber sitesiyle bir bağı yoksa Vakit gazetesinin internet sitesinde neden o adrese link verildiği ile ilgili soruya da Karahasanoğlu şöyle cevap verdi: “Genelkurmay başkanlığının bile link verdiği bir sürü aykırı siteler var ama bu onlarla organik bir bağları olduğu anlamına gelmez. Aslında bana göre yapılanlar suç değil ama eğer suçsa künyelerinde isimler var…”

"KASETLE İLGİLİ ÜÇ AYRI SENARYO VAR"

Karahasanoğlu ayrıca kasedin kim tarafından çektirildiği veya servis edildiği ile ilgili görüşlerini açıklarken de çok ciddi iddialarda bulundu: “Bir yatak odasına kim girebilir? Aileden biri ya da partiden biri olabilir. Ben ABD’nin işin içinde olduğunu filan düşünmüyorum. Can (Baytok) Bey’in durumdan çok mağdur olduğunu ama olanları engelleyemediği için böyle bir yola başvurduğunu düşünüyorum. Ya da parti içinde demokrasi olmadığını ve bu şartlarda kongre kazanılamayacağını düşünen birileri de yapmış olabilir. Siyasette koltuk hırsı akla hayale gelmedik şeyler yaptırıyor.”

"MİNİ ETEKLİ REKLAMLAR YASAK"

Karahasanoğlu programda ayrıca gazetenin işleyişi ile ilgili ilginç bilgiler de verdi ve haber toplantılarından önce her gün mutlaka Kuran okuduklarını ve bankalarla dekolte kadın fotoğrafları olan ilanları paraya ihtiyaçları olmasına rağmen kabul etmediklerini söyledi.

Dekolteden neyin kastedildiği sorusuna da “Mini etekli fotoğraf bile olsa almıyoruz. Oradan para gelmesindense gazeteyi parasızlıktan kapatmak daha iyi düşüncesindeyim.”