BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Vakit rekor cezanın ardından AİHM'e gidecek

Vakit gazetesinin "312 general" davasında 1,5 milyon lirayı aşkın tazminat cezası AİHM'ye gidebilir.

Abone ol

Anadolu’da Vakit Gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, “312 general” davasında 1,5 milyon lirayı aşkın manevi tazminat edilmelerini Yargıtay’da temyiz edeceklerini belirterek, Türkiye’de iç hukuk yollarının tıkanması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını bildirdi.

Vakit Gazetesi, yazarı Asım Yenihaber’in 2003 yılında yazdığı “Onbaşı olamayacakların general olduğu ülke” başlıklı yazısına karşı açılan davada 1,5 milyon liralık tazminata mahkûm edildi. Kararın, Türkiye’de şimdiye kadar bir ilk olduğunu belirten Vakit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Kararın kendilerine ulaşmasının ardından Yargıtay’a temyiz haklarını kullanacaklarını belirten Karahasanoğlu, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin kararı bozacağına inandıklarını söyledi.

Yargıtayın kararı bozması halinde olayın tekrar yerel mahkemeye döneceğini ancak aksi durumda Türkiye içinde hukuk yollarının sona ermesi halinde konuyu AİHM’e götürmeyi düşündüklerini belirten Karahasanoğlu, “Prensip olarak olarak bizi bu güne kadarki davalarda AİHM’e gitmedik. Ama bir sembolik olay bu. Sembolik olayda belki gitmeyi düşünebiliriz. Evvelki kararlarda 5-10 milyarlık kararlarda si-neye çektik. ‘Türkiye’yi bir dosyada daha davalık yapmayalım’ dedik. Bu işin yükü çok aşan bir karar çok astronomik bir karar” diye konuştu.