BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,89
ALTIN 2.825,73
HABER /  MEDYA

Vakit Ahmet Hakanı kızdırdı

Vakit gazetesinin Avrupa Yakası dizindeki Gaffur tiplemesini "şeytanlıkla" suçlaması Ahmet Hakan'ı kızdırdı.

Abone ol

Sevilen dizi Avrupa Yakası'nda Gaffur tiplemesi çok tuttu. Dizi Peker Açıkalın'ın canlandırdırğı bu pijamalı tiplemeyle reyting rekorları kırarken Gaffur'un fanatikleri birbiri ardına haberlerde konu olmaya başladı.

Vakit Gazetesi ise dizinin yayından kaldırılması gerekiğini savunarak diziyi "Aşağılık ve rezil tiplere Allah’ın isimlerini vererek dine savaş açıyorlar" şeklinde gördü. Tabi buna tepkiler de gecikmedi. Bunlardan bir tanesi de Hürriyet yazarı Ahmet Hakan oldu.

Hakan gazetenin bir çeşit "" başlattığını öne sürerek sözde din uğruna inları kışkırtan, birleştirmeyen, parçalayan ve nefret ettiren bir çizgide yaklaşımlar sergilediğini öne sürdü.

Ahmet Hakan Vakit gazetesinin yaklaşımlarının akıl ve mantık süzgecinden geçmediği savundu ve şöyle dedi:

"Türk milletinin erkek nüfusunun en az üçte ikisinin ismi ya "Ahmet", "Mehmet", "Mustafa" gibi Peygamber isimleridir. Diyelim ki "Gaffur" yerine bu isimlerden biri kullanıldı. O zaman ne yapılacak?

Mesela benim bildiğim İslami bir romanda kötü adamın adı Hüseyin’di. Acaba Vakit Gazetesi, "Peygamber’in torunu İmam Hüseyin’in adı kötüye, ite kopuğa verilemez" diye romanı eleştirip yazarını da "şeytan" diye nitelendirir mi?"