BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Vah benim üniversitelime

O kadar çok üniversiteli işsiz var ki.. Ama dirsek çürüttükleri o yıllar bile şoför olmaya yetmiyor.

Abone ol

Adalet Bakanlığı'nın 20 şoför almak için açtığı sınava 2 bin 426 kişi başvurdu. Sınav ilanında hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarına öncelik verileceği belirtilmesine karşılık, bu okullardan mezun olup şoförlük için başvuranlar KPSS puanları düşük olduğu için elendi.

Adalet Bakanlığı'nın 20 şoför için açtığı sınava 2 bin 426 kişi başvurdu. Bunlardan 600'ü 4 yıllık üniversite veya meslek yüksekokulu mezunu. Şoför olmak için başvuranlar arasında 600'den fazla üniversite mezununun bulunması dikkat çekti. Hukuk fakültesi mezunlarının yanı sıra mühendislik, iktisat, işletme gibi çeşitli fakültelerden mezun olanlar da şoför olmak için sıraya girdi.

Ancak mülakata alınacak 100 aday arasına üniversite mezunu olanlardan sadece 6'sı girebildi. Adalet Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere 20 şoförlük kadrosu için başvuru süresi 15 Kasım'da doldu. Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu, Türkiye'nin değişik yerlerinden yapılan müracaatları KPSS puanına göre sıralayarak mülakata alınacak 100 adayı tespit etti. Şoförlerin yaklaşık 700 YTL alacakları belirtiliyor.

Haber: Murat Aydın
Kaynak: