BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Uzanlar, teslim olmaya hazırlanıyor

Ancak ordatada dolaşan bir iddia var. İddiaya göre Uzanlar, önümüzdeki hafta toplu halde teslim olacak..

Abone ol

İmar Bankası’ndaki işlemlere yönelik Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen operasyonun üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Uzanlar henüz yakalanamadı.

'nin haberine göre, polis Uzanlar’ın izine İstanbul’da rastladı. Uzanlar’ın ifade vermek amacıyla fırsat kolladığı öne sürülürken, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı hafta sonunda operasyonla ilgili olarak yeniden İstanbul’a gidiyor.

İmar Bankası operasyonunun başlangıcından bu yana bir hafta geçmesine rağmen Uzanlar halen yakalanamazken, güvenlik birimleri Uzanlar’ın yakalanması konusunda aceleci davranmıyor. Polis Uzanlar yakalanıncaya ya da teslim oluncaya kadar olabildiğince bilgi ve belge toplamak istiyor. Soruşturmanın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı suç duyurusu çerçevesinde Bankacılık Yasası doğrultusunda yürütülmesi ve BDDK’nın suç duyurusunun yetersiz bulunması üzerine savcılığın bilgi ve belge arayışına yoğunlaştığı öne sürülüyor.

Savcılık Uzanlar hakkında bilgi ve belge toplarken, polis de Uzanlar’ın izine İstanbul’da rastladı. Emniyet yetkilileri, Kemal, Yavuz ve Hakan Uzan’ın da aralarında bulunduğu, aranan 12 kişinin önümüzdeki günlerde avukatlarıyla birlikte toplu şekilde ifade vermeye geleceği istihbaratının alındığını ifade ediyor. Bu arada önceki gün başkent Ankara’ya dönen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’e soruşturma kapsamında brifing verdi. Avcı’nın Aydıner’e soruşturmanın Maliye, BDDK, savcılık ve polisten oluşturulan bir ekip tarafından yürütülmesi üzerinde durduğu ifade ediliyor.