BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,41
ALTIN 2.919,54
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan köyünde dün gerçekleşen uyuşturucu operasyonunun detayını açıklayan Vali Mustafa Cahit Kıraç, operasyonda p...

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan köyünde dün gerçekleşen uyuşturucu operasyonunun detayını açıklayan Vali Mustafa Cahit Kıraç, operasyonda piyasa değeri 85 milyon lira olan 23 ton esrar maddesinin ele geçirildiğini söyledi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında dün Lice ilçesi Bağlan Köyü’nde hava destekli yaptıkları uyuşturucu operasyonunda 23 ton esrar maddesi ele geçirdi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabey ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunun detayını açıklayan Vali Mustafa Cahit Kıraç, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 85 milyon lira olduğunu dile getirdi. Yapılan uyuşturucu operasyonlarında halkın talepleri de olduğunu belirten Vali Kıraç, “Mayıs ayından bu yana halkımızdan gelen talep üzerine, gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve özellikle uyuşturucu belasından uzak tutmak için özel bir gayret gösteriyoruz” dedi.

“MAYIS AYINDAN BU YANA 198 UYUŞTURUCU OPERASYONU DÜZENLENDİ”
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, jandarma ve polis ekiplerinin mayıs ayından bu yana 198 operasyon yaptıklarını kaydederek, operasyonlarda 47 milyon 893 bin kök Hint keneviri ele geçirildiğini ifade etti. Vali Kıraç, “Mayıs ayından bugüne kadar 198 ayrı uyuşturucu operasyonu yapıldı. Dün Lice ilçesinde buna yenisini ekledik. Yapılan 198 operasyonda 47 milyon 893 bin Hint keneviri imhası yapıldı. Bunun tekabül ettiği kubar esrar oranı ise 16 bin 350 kilogramdır. Diğer yandan 337 bin 605 kilogram toz esrar ele geçirildi. Bu operasyonlarda şüpheli 561 kişi gözaltına alındı. Bütün bu operasyonlar yaklaşık 5 bin hektar alanında düzenlendi. Dün Lice ilçesi Bağlan köyü hudutları civarında yaklaşık bin metrekarelik bir alanda 10 bin kök Hint keneviri, yine 25 bin kilometre karelik bir alanda 10 bin kök Hint keneviri olmak üzere, 19 ton toz, 4 ton da kubar esrar olmak üzere toplam 23 ton esrar maddesi ele geçirilerek, imha edilmiştir. Bunun da piyasa değeri ise, 85 milyon liradır. Bölgemizde güvenlik kuvvetlerimiz, bu konu üzerinde hassasiyetlerini korumaktadır. Buradaki faaliyetimizin ana destek kaynağı bölge halkıdır. Diyarbakır insanı kötülükleri, uyuşturucuyu istemiyor. Biz de bunun üzerine bu çalışmaları yürütüyoruz. Dün yapılan operasyonda 350 güvenlik gücü yer aldı. Hava destekli yapılan operasyon sağlıklı bir şekilde son buldu. Diyarbakır halkına çağrımız, bu kötü alışkanlığın Diyarbakır için bir faydasının olmadığını bilmeleridir. Her türlü hukuksuzluğa güvenlik kuvvetleri olarak, müdahale edeceğiz. Ama önemli olan halkımızla birlikte bu aşamaya gelmeden önlenmesidir. Uyuşturucu Diyarbakır’ın imajını bozuyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Diyarbakır’da yapılan şiir, kültürel etkinlikleriyle, Diyarbakır’ın bu doğal yapısını dünya gündemine getiririz” diye konuştu.

“HUZUR VE BARIŞ OLDUKTAN SONRA GÜVENLİK KUVVETİ ASLİ İŞİNE DÖNER”
Bir gazeteci yapılan uyuşturucu operasyonlarına çözüm sürecinin sağladığı huzur ve güven ortamının katkı sağlayıp sağlamadığı sorusunu da yanıtlayan Vali Kıraç, çözüm sürecinin uyuşturucu operasyonlarının yapılmasına önemli bir katkı sağladığını söyledi. Vali Kıraç, “Güvenlik kuvvetlerimiz asli işine döndüler. Güvenlik kuvvetlerinin asli işi, önleyici zabıta hizmeti olup, suçun işlenmesini engellemektir. Güvenlik güçlerinin bölgedeki asli işi daha önce terörle mücadeleydi. Terörle mücadele istisna bir durumdur. Bir ülkenin huzuru, barışı olduktan sonra, güvenlik kuvvetlerine düşen asli iş, halka huzuru devamlı kılacak ortamlar oluşturmaktır. Dolayısıyla güvenlik güçlerimiz asli işine döndü. Çözüm sürecinin bu durumda önemi var” şeklinde konuştu.
(İHA)