BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu kuryeliğinden müritliğe

İsmailağa cinayetinde ortaya çıkan sürpriz tanığın geçmişi hayli hareketli.

Abone ol

İsmailağa cinayetinde son anda ortaya çıkan tanık Hamit Alpaya'nın dışında bir gelişme yok. Sabah'a ilginç açıklamalarda bulunan Alpaya'nın ifadeleri kadar geçmişi de ilginç. Onun bu çalkantılı geçmişi cinayeti de esrarengiz kılıyor. 12 yıl cemaatin içinde olduğunu iddia eden Alpaya, Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya göre . 

Alpaylı'nın Mustafa Erdal'ın linç edilmesinin de planlı olduğunu söylediğini belirten Altaylı tanığın geçmişine şu sözlerle dikkat çekti:

"12 yıldır cemaatin içinde olduğunu söyleyen Hamit Alpaya, imam Öztürk'ün öldürülmesi için emir verenin cemaat içinde "Fatih Hoca" adıyla bilinen bir kişi olduğunu anlattı. İmamı öldürme görevinin önce kendisine verildiğini, kabul etmeyince görevin Mustafa Erdal'a verildiğini ve cinayetten sonra Mustafa Erdal'ın linç edilmesinin de planlanmış bir olay olduğunu anlattı. Bu arada cemaati yakından tanıdığını gösteren bilgiler de verdi.
Bu bilgileri veren Hamit Alpaya'nın uyuşturucu kuryeliğinden, Galatasaray maçı öncesi Leeds'li taraftarların öldürülmesine karışmaya kadar ilginç bir geçmişi de vardı. Aldığımız bilgileri yazarak hemen İstanbul Emniyeti ile paylaştık. Sonuçları merakla bekliyoruz.