BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Üsküdara metro geliyor!

Üsküdar'a metro geliyor.. İhale kısa süre içinde düzenlenecek...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 19 kilometre uzunluğundaki "Aç-Kapa" sistemiyle yapılacak Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu Hafif Metrosu'nun ihalesini kısa süre içinde düzenleyeceklerini açıkladı.

Hafif metronun yapımı için Avrupa Yatırım Bankası'ndan 700 milyon Euro dış kredi kullanacaklarını belirten Topbaş, "İlk defa bu boyutta bir kredi veriyorlar. Böyle bir parayı bulunca ihaleye bir şart koyduk. Çalısmaları dört noktadan aynı anda başlatacağız. Bu, hattın 3-4 yılda bitmesi anlamına geliyor" dedi.

17 İSTASYONU OLACAK
Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu Hafif Metrosu'nun 17 istasyonu olacağını ve saatte 45 bin yolcu taşınacağını kaydeden Topbaş, Üsküdar Vapur İskelesi önünden başlayacak hattın, Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlica, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy'e kadar hizmet vereceğini belirtti.

OLİMPİYAT METROSU BU YIL BİTİYOR
Hattın Taşdelen'e kadar 5,2 kilometre daha uzatılması amacıyla etüt çalısmalarının sürdüğünü dile getiren Topbaş, yapımını hızla sürdürdükleri Otogar-İkitelli Olimpiyat Köyü Metrosu'nu da bu yıl sonuna kadar bitirmeyi plandıklarını ifade etti.