BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,86
ALTIN 2.821,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta psikolojik zehirlenme

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrenciler tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi

Abone ol

Vali Özdemir Çakacak, öğreencilerde gıda zehirlenmesi olmadığını ifade ederek bir kaç öğrecinin karın ağrısı üzerine tüm öğrencilerin psikolojik olarak zehirlenme hissine kapıldıklarını ve öğrencilerin tahlil sonuçlarında herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada dün öğle saatlerinde Ömer Bedrettin İlköğretim Okulu'nda 16 ilköğretim okulu öğrencisinin karın ağrısı ve bulantı şikayetleri üzerine hastaneye kaldırılmasını değerlendirdi.

Mısır cipsi ve ddondurma yiyen öğrencilerin tedavileri yapıldıktan sonra bir süre gözetim altında tutulduğunu ifade eden Vali Çakacak, yapılan tahlil sonıcunda herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmediğini söyledi.

Öğrencilerin karın ağrısı şikayeti sonucu Olayı her yönüyle araştırıldıklarını da kaydeden Vali Çakacak, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin okul kantini ve çevresinde gıda satışı yapan işletmeleri incelediğini dile getirdi.

Hastanede tedavi altına alınan 16 öğrencinin de taburcu edildiğini ve sağlık durumlarının normale döndüğünü anlatan Çakacak,”Öğrencilerimizin sağlık durumu normale döndü ve evlerine gönderildi. Endişe edilecek bir durum yok. Sağlık kontrollerinde çocukların gıda zehirlenmesinden dolayı rahatsızlandığını gösteren bir bulguya rastlanamadı.

Herhangi bir virüs tespit edilemedi. Olayın psikolojik olduğunu düşünüyoruz. Çocuklardan bir yada ikisinde mide bulantısı şikayeti olması üzerine çocukların aynı şikayetleri yaşıyorcasına tepkide bulunduklarını düşünüyoruz. Olayın ardından okul kantininden satıldığı iddia edilen mısır cipsi paketleri ile dondurmalar incelendi.

Paketlerin üzerinde son kullanma tarihlerinde herhangi bir olumsuzluk saptanmadı. Alanın numuneler incelenmek üzere labratuara gönderildi. Soruşturmayı sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin bu knoularda daha hassas olmalarını ve okul kantinlerinin hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. 16 öğrencimizin sağlık durumunun iyi olması ve her hangi bir bulguya rastlanmaması hepimizi mutlu etti”dedi.

tim okulu öğrencisi tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi