BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,02
ALTIN 2.826,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak Valisi Çakacak ödüllendirdi

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, “Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirildi.

Abone ol

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Başkanlığı tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ''Bu Benim Eserim'' adlı proje yarışmasında Matematik ve Fen Bilimleri dallarında Türkiye birincisi olan ilköğretim okulu öğrencileri ve rehber öğretmenlerini kabul etti.

Bilimsel projelerde öğrencilerin elde ettiği başarıların kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, başarılı öğrenciler ile danışman öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.

Vali Çakacak ödül töreninde şunları söyledi; ''Bu Benim Eserim '' adlı proje yarışmasına Uşak'tan 385 proje hazırlandı. Bu projelerden 271 tanesi değerlendirmeye alındı. İzmir'de yapılan proje seçmelerinde ilimiz öğrencilerinin hazırladığı 12 proje Ankara'da yarışma şansı yakaladı.

Yapılan değerlendirme sonucu Fen Bilimleri dalında Banaz Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencileri Pınar Demirel ile Beyza Dinçer'in hazırladığı ''Meşe Külünden Deterjan'' projesi ile Matematik dalında Yayalar İlköğretim Okulu öğrencileri Seyit Ay ile Ahmet Karakuş'un hazırladığı lazer ışığıyla açı ölçen ''Açılazer'' projesi birinci oldu.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini bu başarılarından dolayı kutluyoruz. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıllarda da aynı başarıyı göstereceğine umut ediyoruz.Bilimsel projelerde il genelinde bu sezon aldığımız dereceler bizleri mutlu etti. Valilik olarak öğrencilerimize her alanda destek vermeye başarıları ödüllendirmeye devam edeceğiz''