BIST 9.998
DOLAR 34,97
EURO 36,76
ALTIN 2.983,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Uşak Üniversitesi Sosyal Güvenlik Kulübü

Uşak Üniversitesi Sosyal Güvenlik Kulübü Kamil KAHRAMAN tarafında 2014 yılında Kuruldu.

Abone ol

Uşak Üniversitesi Sosyal Güvenlik Kulübü Kamil KAHRAMAN tarafında 2014 yılında Kuruldu.

Sosyal Güvenlik eksiğinin fazla olduğu ve birçok eksikliğin bulunduğu. Dünyanın en çok arar eleman ve işçi sınıfı elemanın yetiştirildiği ülkemizde çalışanlar,iş verenler ve denetleyenler arasında büyük bir boşluk bulunuyordu.Bu boşluk düzenli bir şekilde koordine olamamayı buda her aşama ve her sekmede  hata ve açık oluşmasına yol açıyordu.Bu açığı kapatmak,işveren ile işçi arasında iş koordine uçurumunu bitirmek amacı ile dünyada da var olan sosyal güvenlik uzmanlığı sistemi ülkemizde faaliyete geçirildi. Dünyada uzun süredir var olan bu oluşum temelde. Bir iş yerinin, fabrikanın ve hatta kafelerin çalışanlara uygunluk açısından denetlenmesi,işçi güvenliğinin sağlanması,olabilecek kazaları önleme amaçlı tedbirler alarak hem işçiyi,hem işvereni hem de toplumu olası zararlardan koruma gibi geniş bir görev yükü taşır.

Ülkemizde faaliyete geçtiği andan itibaren bu işe uygun eleman yetiştirmeye yönelik kurslar açılmış,belli standartlara sahip kişiler kurs sonundaki sınavlar ile sosyal güvenlik uzmanı  yapılmışsada sürekli olarak gelişen ülkemizde bunun yetersiz olacağı anlaşılmış ve üniversitelerde tamamen Sosyal Güvenlik uzmanı olacak kişiler yetiştirilmesi amacı ile  sosyal güvenlik bölümleri açılmıştır.

Uşak üniversitesi Sosyal Güvenlik bölümü Bu açılan bölümlerden biri olarak geleceğe yeni Sosyal Güvenlik uzmanları yetiştirmektedir. Uşak üniversitesinde bu bölümün öğrencileri olarak bizler iş güvenliği bölümünü geliştirmek ve yenilikleri duyurmak, tartışma ve konferanslar ile bu konuda kişi ve kurumları bilgilendirmek amaçlı olarak sosyal güvenlik kulübünü kurmuş bulunmaktayız.

Sosyal güvenlik kulübü olarak yapılan seçimlerde ilk başkanı Kamil KAHRAMAN olarak belirlediler.

Kulübümüzün hedefleri:

-Sosyal güvenlik kavramını geliştirmek ve ülkemizde uyarlanması konusunda araştırmalar yapmak

-Yurtdışında sosyal güvenlik alanındaki gelişmeleri takip etmek,bu konuda bölümü okuyan öğrencileri bilgilendirmek

-İş güvenliği hizmeti almak isteyen ama bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan işverenlere ön bilgilendirme yapmak

-Bölümü okumak isteyen öğrencilere bölüm hakkında bilgi vermek

-Düzenli olarak Sosyal Güvenlik hakkında basında çıkan haberleri, makaleleri, kanun ve yasa tasarılarını takip etmek

-Mevcut sosyal güvenlik kanunlarının uygulanabilirliği ve uygulanması hakkında araştırma yapmak ve bölüm öğrencilerine bildirmek