BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,90
ALTIN 2.824,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak için lobi yapalım

AK Parti Uşak İl Başkanı kent için lobi yapılmasını istedi..

Abone ol
Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetimi AK Parti İl teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında 5084 sayılı istihdamın ve yatırımların teşviki uygulaması ile ildeki 900 işletmenin kayıt altına girdiğini belirten SMMMO Başkanı Yılancıoğlu, 5084 sayılı teşvik uygulamasının tüm illere yayılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ile partililere genel kurulda verdikleri destek nedeniyle ziyaret eden SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, ekonomik kriz ortamında teşviklerin büyük önem arz ettiğini ifade etti. 5084 sayılı teşvik uygulamasının Uşak’a büyük katkı sağladığını ancak yeni teşviklerin bu kazanımları yok edeceğini iddia eden Yılancıoğlu, mesleki anlamda hükümetten istedikleri düzenlemeleri dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise Uşak’ın yerel talepler konusunda iyi lobi oluşturamadığını ifade ederek birlik ve beraberliğin önemine değindi.
 


Belge düzeni ve Katma Değer Vergisi gibi konularda yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini anlatan Yılancıoğlu, “ Ekonomik krizin etkileri hala tüm dünyada devam ediyor. Son günlerde Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik sorunların yansımaları önümüzdeki dönemde bizi de etkileyecektir. Bu dönemde alınacak tedbirler büyük önem taşıyor. Hükümetin uygulamaya koyduğu 5084 sayılı teşvik büyük katkı sağladı. Uşak bu uygulamadan en fazla yararlanan iller arasında yer alıyor. Uygulama ile 900 işletme kayıt altına girdi. Bir çok insan sigortalı çalışır hale geldi. Eğer 5084 sayılı teşvik olmasaydı bir çok ilde yeşil kart patlaması yaşanırdı. Yeşil kartın maliyeti teşviklerden daha fazla. Teşvikli işletmeler en azından istihdam sağlayıp devlete vergi ödüyor. Bu iş hem ekonomik hem sosyal sorunların en aza indirgenmesinde önemlidir. Bu nedenle hükümetin yeni teşvik sistemi yerine 5084 sayılı teşvik uygulamasını tüm illere yayması gerekirdi”dedi.
 


AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise Uşak SMMMO’nun bu konuda detaylı bir rapor hazırlamasını istedi. Alper, hazırlanan raporu Maliye Bakanı’na iletme sözü vererek, “ Siz bu konuda detaylı bir rapor hazırlayın birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ziyaret ederek sunalım. Dile getirdiğiniz öneriler değerlendirilebilir. İlimiz sanayi alanında önemli bir potansiyele sahip. Ekonomik krizi diğer illere oranla daha hafif geçiriyoruz. İlimizde devlet tarafından yapılmış bir tek tesis bulunmuyor. Tüm işletmelerimiz girişimcilerimizin çabaları ile kuruldu. İşverenlere kriz döneminde daha fazla sahip çıkıp sorunlarını hep birlikte çözmeliyiz. İşsizliğin azaltılması, üretimin devam etmesi ve ekonominin çarklarının işlemesi için bunu yapmamız gerekiyor. 5084 ilimiz için önemli bir kazanım oldu. Bazı firmalarımız teşvik sayesinde ayakta kaldı. İlimizin sorunlarını çözmek, sanayicimizin ve ilimizin taleplerini devlete ve hükümete daha güçlü hissettirmek hepimizin görevi. Bu konuda siyasiler, sivil toplum örgütleri, üniversite ve yerel yöneticiler hep birlikte çalışmalıyız. Ankara’da güçlü bir lobi faaliyeti kurmalıyız. Bunu tam anlamıyla yaptığımızı söylemek mümkün değil”dedi.