BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Ur var diye gittiler çocuk doğdu

Karnında ur var diye hastaneye götürülen 15 yaşındaki kız doğum yaptı. Tecavüze uğrayan kızı devlet korumaya aldı

Abone ol

Mardin’in Midyat İlçesi’nde uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan bu durumunu ailesinden gizleyen 15 yaşındaki H.A.’nın karnını büyümesi üzerine ailesi tarafından ‘ur’ olduğu gerekçesiyle götürüldüğü hastanede kız çocuk dünyaya getirdi. H.A. töre cinayetine kurban gitmemesi için bebeğiyle birlikte koruma altına alındı.

Mardin’in Midyat İlçesi’nde yaşayan H.A., evde yalnız olduğu sırada henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin tecavüzüne uğradı. Bu durumu ailesinden gizleyen H.A.’nın karında sürekli büyüme meydana geldi.

Kızın rahatsızlandığını gören baba Ş.A, kızının karnında ‘ur’ olduğunu sanarak Mardin Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastanede yapılan muayenede H.A.’nın 8 ayı aşmış hamileliği olduğu ve erken doğum riski bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Diyarbakır’da bir kız çocuk dünyaya getiren H.A.’nın durumu hastane yetkilileri tarafından polise bildirildi. Polis, H.A.’nın durumunu çobanlık yapan babası Ş.A.’ya anlatıp töre cinayetine kurban gitmemesi için sıkı koruma altına alındı.

Hastane yetkilileri, H.A.’nın hamile kaldığından haberinin dahi olmadığını belirterek, “Anne ve bebeği Diyarbakır Valiliği tarafından koruma altına alınarak, sığınma evine gönderildi'' dedi. H.A’nın alınan ifadesinin ardından kendisine tecavüz eden kişinin yakalanması için Midyat’ta çalışmalar başlatıldı.