BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

Yapımcı firmalar ana bir oyun yaptıktan sonra, farklı noktaları ele alan eklentilerle piyasaya çıkıyorlar

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

Günümüzde halen devam eden eklenti furyası, artık indirilebilir içerik yani "DLC"ler ile büyük bir ivme kazanmış durumda. CHIP Online dergisinden Ertuğrul Süngü, on adet farklı özel DLC'yi sıraladı.

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

10. Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

GTA serisi her oyunuyla tartışma yaratan yapımlardan bir tanesidir. GTA IV ile de bir kez daha tartışma ve eleştiri oklarına hedef olan yapım, hiçbir çekince duymadan hayatın gerçeklerini gözler önüne sermişti. Dünya geneli haricinden, oyuncu kesimine doğru geldiğimizdeyse, GTA IV kimileri için büyük bir başarı, kimileri içinse büyük bir hüsrandı. Nitekim tüm bu yorumları yakından takip eden yapımcı firma, ürettiği "The Ballad of Gay Tony" DLC'si ile olumsuz yorumların çoğunu yok etmeyi başardı. Harika tasarlanmış yeni görevler, eklenen ve bağımlılık yaratıcı multiplayer oyun yapısı ve uzayan oyun ömrü ile bu DLC eksik kalan her şeyi tamamladı.

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

9. Left 4 Dead 2: The Passing

Multiplayer deniliği zamana herkesin aklına gelen yapımlardan bir tanesi olan L4D2, kendisine harcanan belirli bir sürenin ardından sıkıcı hale gelen bir yapıya sahipti. Oyuna gelen "The Passing" isimli DLC ise oyunun ömrüne ömür katmaya yetti. Birbirinden farklı haritaların haricinde daha önce görmediğimiz "Mutation mode" ile karşımıza çıkan yapım, aynı zamanda farklı karakterlerle de tanışmamıza olanak tanımıştı. Harika senaryo yazımı ile de dikkatleri üzerine toplayan DLC, her ne kadar "campaing" kısmında orijinal oyuna büyük benzerlik gösteriyor olsa da üretilmiş en önemli DLC paketlerinden bir tanesi olarak anılacaktır.

Unutulmaz 10 oyun eklentisi

8.Battlefiled: Bad Company 2 Vietnam

Battlefiled denildiği zaman akan sular durur birçok oyun sever için. Bad Comany 2'nin ise ayrı bir yeri vardır gönüllerimizde. Konu FPS olduğu zamansa genelde harita paketleri ile karşılaşırız. Nitekim Halo ve Call of Duty gibi yapımların ürettiği harita paketleri birçokları tarafından yetersiz ve pahalı olarak görülmüştü. Tüm bu eksilerden yola çıkarak mükemmelin peşinde koşan B: BC2, Vietnam DLC'si ile başta Amerikalıların çok önem verdiği bir dönemi sanal ortama taşıdığı gibi, aynı zamanda da oyuna eklediği en ince detayına kadar hesaplanıp tasarlanmış haritaları, yeni silahları ve o farklı Vietnam atmosferi ile tüm FPS oyuncularından da tam not almış bir DLC. Çıktığı günden bu yana neredeyse tüm B: BC2 kullanıcıları tarafından indirilen Vietnam, multiplayer ortamlarının olmazsa olmazı konumunda.