BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ünlülerin davasında tahliye

Kamuoyunda "Kürşat Yılmaz Davası" olarak bilinen ve ünlülerin yargılandığı davada 6 tahliye!

Abone ol

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 20 sanık ile İbrahim Tatlıses ve Abidin Cevher Özden ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Dünkü duruşmaya katılan manken Tuğba Özay'ın ise sağlık sorunları nedeniyle bugünkü celseye gelmediği bildirildi. Duruşmada, Yurtbank davasından tutuklu olan müşteki Ali Avni Balkaner'in ifadesinin ardından diğer 8 müşteki dinlendi.

Müştekilerden Varuna Turizm'in sahibi Süreyya Pekuysal, Kürşat Yılmaz ile aralarında ticari ilişki bulunduğunu belirterek, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi. Tutuklu sanıklardan Ümit Şimşek, Oktay Özkan, Ali Maytalman, Maksut Tuncer, Faik Önçırak ve Orhan Mulgan'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

-CEZA İSTEMİ-

Kürşat Yılmaz'ın ''suç işlemek için örgüt kurmak'', ''nitelikli yağma'', ''tehdit'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 166 ile 307 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Abidin Cevher Özden'in ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''nitelikli yağma'' suçlarından 41,5 ile 64,5 yıl, Korkmaz Yiğit'in de aynı suçlardan 11,5 ile 19,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İbrahim Tatlıses'in ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''çalışma hürriyetini ihlal'' suçlarından 2,5 ile 8,5 yıl, Tuğba Özay ile Takittin Doğan'ın ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak'' suçlarından 2,5 ile 6,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlardan 2 ile 64 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.