BIST 10.873
DOLAR 32,63
EURO 35,33
ALTIN 2.470,21
HABER /  GÜNCEL

Ünlü olmanın kolay yolları

Emin Çölaşan sizi ünlü yapacak, kitaplarınızı çok sattıracak hatta Nobel aldırıcak yolu anlattı.

Abone ol

HEMEN her insan günün birinde "ünlü" olmayı ister. Hangi meslekte olursa olsun, hangi işi yapıyorsa yapsın, isminin duyulup herkes tarafından bilinmesi -bazı istisnalar dışında- herkesin amacıdır. Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çolaşan'da Pamuk ve Yayla'ya gönderme yaparak Türkiye "okuyucularıyla paylaştı:

"1- Atatürk’e hakaret edecek, aşağılayacaksınız.  2- Türklüğe hakaret edip aşağılayacaksınız. (Ya da aynı doğrultuda şeyleri ekran konuşmalarında, seminer ve panellerde söyleyeceksiniz.) 3- Ancak bunları yazmanız veya söylemeniz yetmez. Eğer mümkünse, hakkınızda dava açılmasını sağlayacaksınız"

ÜNÜNÜZÜN KAYMAĞINI YİYEBİLİRSİNİZ

Çölaşan ise bundan sonrasının çok kolay olduğunu artık emeğinizin kaymağını yiyebileceğinizi muştuluyor:

"Piyasaya aylar önce çıkan ve beş para etmeyen kitabınız bir anda herkesin diline düşecektir! Satış artacak, kitap geliriniz de artacaktır. Ama en önemlisi, isminiz tanınacaktır. Hele hele "Bir milyon Ermeni, 30 bin Kürt kestik" diye demeçler verip konuşmalar yapın, kitaplarınızda Atatürk’ü aşağılayın, birkaç kez mahkeme önüne çıkıp ifade verin, arkanıza ABD ve AB desteğini alıverin, vallahi Nobel Edebiyat Ödülü bile kazanırsınız. "