BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Ünlü mankenlere kilo alma şartı

İtalya’da, sıfır beden olarak tanımlanan sağlıksız derecede zayıf mankenlerin podyuma çıkmaması için karara varıldı.

Abone ol

İspanya’nın ardından İtalya’nın da böyle bir tutum izlemesinde, Uruguaylı manken Luisel Ramos’un ardından geçen ay Brezilyalı bir mankenin anoreksiyadan ölmesi etkili oldu.

Dünyaca ünlü İtalyan markaları Prodi hükümetinin de girişimiyle bir kampanya başlatıyor. Versace ve Prada gibi markaların desteklediği bu girişim, belli bir standardın belirlenmesini ve Vücut Kitle Endeksi bu standardın altında olan mankenlerin podyuma çıkamamasını amaçlıyor.

Madrid Moda Haftası’nda vücut kitle endeksi 18’in altında olan mankenler podyuma çıkamamıştı. Bu bir standard olarak kabul görürse Claudia Schiffer, Naomi Campbell ve Kate Moss gibi ünlü mankenlerin podyuma çıkabilmek için biraz kilo almaları gerekecek.

Birleşmiş Milletler bir kişinin boyu ve kilosu esas alınarak hesaplanan Vücut Kitle Endeksi’nin sağlık bir insanda 18.5 ile 25 arasında olması gerektiğini söylüyor.

Ağustos’ta 22 yaşındaki Uruguaylı manken Luisel Ramos’un defileden hemen sonra aşırı zayıflığın yol açtığı kalp yetmezliğinden ölmesinin ardından İspanya, Brezilya ve Arjantin aşırı zayıf mankenlerin podyumlarda boy göstermemesini kararlaştırmıştı.

Kasım ayında da, 18 yaşındaki Brezilyalı manken Ana Carolina Reston’un anoreksiya olarak bilinen aşırı diyet sonucu 40 kiloya düşüp yaşamını yitirmesiyla tartışma yeniden gündeme gelmişti.