BIST 10.363
DOLAR 32,66
EURO 35,16
ALTIN 2.451,01
HABER /  GÜNCEL

Ünlü futbolculardan anlamlı destek!

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, yurtlarda kalan çocuklar için yeşil sahaların ünlü isimlerinin futbol şöleni düzenleyeceğini duyurdu.

Abone ol

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, yurtlarda kalan çocuklar için yeşil sahaların ünlü isimlerinin futbol şöleni düzenleyeceğini duyurdu.

Star gazetesinin haberine göre, yurtlarda kalan çocuklara ünlü futbolculardan destek geldi. Meclis’te önceki gün AIHM’in verdiği ‘imam nikahlı eşlerin resmi yasalardan yararlanması’ yönündeki kararı değerlendiren, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yurtta kalan çocuklarla ilgili büyük bir futbol şöleni yapılacağının müjdesini verdi.

Bakan Kavaf, “Önümüzdeki günlerde aralarında Hakan Şükür gibi ünlü futbolcuların da katılımıyla büyük bir futbol şöleni organize ediliyor. Özel şampiyona kapsamında çocuklarımızı rol model aldıkları futbolcularla buluşacak, futbolcular da çocuklara destek olacak. Çocukların enerjilerini bu yaşta spora kanalize etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu da kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın bir yolu” diye konuştu.

TAŞ ATANLARA ÖZEL GÜVENLİK

Kavaf, Meclis’te yasalaşması beklenen taş atan çocuklarla ilgili düzenlemeyle birlikte yurtlarda birtakım tedbirlerin alınmasının gerektiğini ifade etti. Öneriler doğrultusunda Genel Kurul’da eklemeler yapılabileceğini anlatan Kavaf, “Güvenlik tedbiri uygulanması gereken, kursa gitmek kaydıyla serbest bırakılan çocuklar olacak. Bizde açık kapı sistemi var. Çocuklarımız okula gidiyor, meslek edindirme kurslarına gidiyor. Bunlar farklı kategoride olacağı için güvenlik tedbiri uygulanması lazım. Yasanın içinin yönetmelikle de doldurulması sağlanabilir. Yasa çıktıktn sonra yönetmeliğe atıf yapılacak şeyler belirlenmeli” yorumunu yaptı.