BIST 9.961
DOLAR 35,33
EURO 36,34
ALTIN 3.016,38
HABER /  DÜNYA

Üniversiteye kopya çekme dersi konuldu

Üniversitelerde kopya çeken öğrencilerin bundan böyle daha dikkatli davranması gerekecek, çünkü artık hocaların gözünden birşey kaçmaması iç...

Abone ol

Üniversitelerde kopya çeken öğrencilerin bundan böyle daha dikkatli davranması gerekecek, çünkü artık hocaların gözünden birşey kaçmaması için kopya çekme dersleri var.
BBC Türkçe’nin haberine göre, ABD’de bir üniversite, kopya çekme yöntemlerinin daha iyi anlaşılması için ders koydu.
İnternet üzerinden verilen ders, kopya çekmeyi önlemeye çalışan akademisyenlere yönelik.
Wisconsin Concordia Üniversitesi’ndeki dersin koordinatörü Bernard Bull, üniversitelerde tahmin edilenden daha fazla kopya çekildiğini söyledi. Bull’a göre, öğrencilerin yarısından çoğunun az ya da çok kopya çektiğini söylemek mümkün.
Bir internet platformu üzerinden sunulan ’kopya dersinin’ amacı, öğrencilerin neden ve nasıl kopya çektiğini derinlemesine araştırmak ve sonucunda kopya çekmeyi zorlaştıracak önlemler almak.
Öğrenciler genelde, internetten kopyaladıkları bilgileri kendileri yazmış gibi gösteriyorlar. Öğrencilerin başvurduğu yeni yöntemlerden biri de makalelerin sonuna ekledikleri kaynak listesini uzatarak, kendilerini daha fazla araştırma yapmış gibi göstermeleri.
Önlemesi en zor olan yöntemlerden biri ise parayla yazdırılan veya satın alınan hazır makaleler.

’Ben yazmadım, sevgilim yazdı’
Dr. Bull’un karşılaştığı durumlar arasında, ikinci bir şans elde etmek için söylenen yalanlar da var.
Bazı öğrenciler, makalelerinin yetişmemesine gerekçe olarak, başka ülkelerdeki ’hayali’ akrabalarla ilgili olayları gösteriyor.
Bir öğrenci ise, kötü bir şekilde ayrıldığı eski sevgilisinin, intikam amacıyla kendi adını kullanarak okula makale verdiğini söylemiş ve buna inanılıp, öğrenciye makaleyi tekrar yazma fırsatı tanınmış.
Dr. Bull, kopyanın önlenmesi için öğrencilerle akademik personel arasında daha yakın ilişki kurulmasının etkili olacağı görüşünde.
Ancak internet üzerinden verilen derslerde bunu yapmak güç görünüyor.
(İHA)