BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 38,05
ALTIN 2.821,85
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli gencin eğitimini devam ettirebilmek için böbreğini satışa çıkardığı iddia edildi! DMM'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bir üniversite öğrencisi, CİMER'e başvurup, eğitimini devam ettirebilmesi için böbreğini satmak istediğini söylüyor" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Abone ol

İletişim Başkanlığı, kamuoyunu yanlış yönlendiren haberleri bir bir çürütmeye devam ediyor. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı yayın organlarında yer alan “Bir üniversite öğrencisi, CİMER'e başvurup, eğitimini devam ettirebilmesi için böbreğini satmak istediğini söylüyor” iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

"Finansal açıdan bir sıkıntı yaşamıyor"

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Bir üniversite öğrencisi, CİMER'e başvurup, eğitimini devam ettirebilmesi için böbreğini satmak istediğini söylüyor” iddiası manipülasyondur.

İlgili birimler tarafından yapılan araştırma sonucu, bahse konu şahsın İstanbul’da bir vakıf üniversitesinde tam burslu öğrenci olduğu, bir kamu görevlisi ile ev arkadaşlığı yaptığı ve tatil dönemlerinde boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla çalıştığı tespit edilmiştir.

Şahsın aile fertleri, çocuklarını maddi olarak desteklediklerini, finansal açıdan herhangi bir sıkıntı yaşatmadıklarını beyan etmiştir.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar etmeyiniz."