Adı bulunduğu Çapa semtiyle özdeşleşen İstanbul Tıp Fakültesi, Olimpiyat Köyü'ne taşınıyor.
Abone olHastanenin teknolojik gelişmeler karşısında yetersiz kalması nedeniyle Olimpiyat Stadı'nın yanına yapılacak yeni binaya taşınacağını söyleyen ÎÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, bu sürecin en az dört yılda tamamlanacağını söyledi. Yeni hastaneye ulaşım sorunu yaşanmayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Parlak, üniversitenin şu anda Çapa'da bulunan arsasının satıldığı yönündeki iddiaları da yalanladı.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin acil servisi dışındaki tüm birimleri, Küçükçekmece'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bulunduğu Olimpiyat Köyü'ne taşınacak.
Diş Hekimliği, Eczacılık fakülteleri ve Florance Nightingale Hastanesi'nin de içinde bulunduğu tüm birimlerin 4 yıl içinde yeni yerlerine taşınması bekleniyor. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, hastanenin, teknolojik gelişmeler karşısında yetersiz kaldığını belirterek taşınmanın koşullar gereği zorunlu olduğunu söyledi.
İÜ Tıp Fakültesi'nin taşınmasına yönelik sorularımızı yanıtlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, "Binalar eski. Yeni teknoloji karşısında yetersiz, eksik kalıyorlar. Bu nedenle bilimsel potansiyeli de yansıtamıyorlar" dedi.
Hastanenin hiçbir biriminde soğutma sisteminin olmadığına dikkat çeken Parlak, "Soğutma sistemi olmadığı için yazın ameliyat olan hastalar zor durumda kalabiliyor. Ayrıca hastanenin otoparkı da yetersiz" diye konuştu.
Parlak, hastaneyi yenilemenin daha masraflı ve zor olduğunu vurgulayarak Olimpiyat Stadı'nın yanındaki arsanın 1300 dönümlük olduğunu ve kendilerine yeteceğini ifade etti. Yapılacak hastanenin ulaşım sorununun olmayacağına işaret eden Parlak, hastaların endişelenmemesi gerektiğinin altını çizdi.
ULAŞIM...
Parlak, "Hastanenin yeni yere taşınması için en az 4 yıla ihtiyacımız var. Bu zaman zarfında raylı sistem hastanenin merkezine kadar gelecek. Yeni yer, havaalanına 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca E-5'e olan yakınlık da ulaşımı kolaylaştırıyor" diye konuştu.
Üniversitenin şu anda Çapa'da bulunan arsasının satıldığı yönündeki iddialara karşılık, arsanın kendilerine ait olmadığını belirten Prof. Dr. Mesut Parlak. "Anıtlar Kurulu'na bağlı SİT alanı içindeki arsa bizim değil ki satabilelim" dedi.
İstanbul Tıp Fakültesi'nde yer alan kliniklerde yılda yaklaşık 550 bin kişiye poliklinik, 35 bin kişiye yatarak tedavi hizmeti veriliyor. Toplam 1767 yataklı kurumda yılda yaklaşık 32 bin ameliyat gerçekleşiyor. İstanbul Tıp Fakültesi'nde yer alan klinikler şöyle:
Anestezi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, beyin ve sinir cerrahisi, dermatoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, genel cerrahi, göğüs cerrahisi, göğüs hastalıklan, göz hastalıklan, hematoloji, infeksiyon hastalıklan, kadın hastalıklan ve doğum, kalp-damar cerrahisi, laboratuvar-lar, nefroloji, nöroloji, nükleer tıp, onkoloji, ortopedi, patoloji, psikiyatri, radyoloji, romatoloji, spor hekimliği, üroloji.
Kaynak:Cumhuriyet