BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitede Zaza ve Kurmanci bölümü

Tunceli Üniversitesi'nde Zaza Dili ve Edebiyatı, Kurmanci Dili ve Edebiyatı ile Arap Dili ve Edebiyatı ana bilim dalları kurulacak

Abone ol

Tunceli Üniversitesi'nde, Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde, Zaza Dili ve Edebiyatı, Kurmanci Dili ve Edebiyatı ile Arap Dili ve Edebiyatı ana bilim dallarının kurulması için izin alındı.

Rektör Prof. Dr. Boztuğ, üniversite senato üyeleri ile birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tunceli Üniversitesi senatosu olarak kamuoyuyla önemli gördükleri bir haberi paylaşmak istediklerini belirtti.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) dün aldıkları bir yazıyla üniversitelerinin Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümüne, Zaza Dili ve Edebiyatı, Kurmanci Dili ve Edebiyatı ile Arap Dili ve Edebiyatı ana bilim dallarının açılmış olduğunu büyük bir mutlulukla öğrenmiş bulunduklarını açıklayan Prof. Dr. Boztuğ, edebiyat fakültesi bünyesinde Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümünün açılmasında emeği geçen, edebiyat bölümü dekanına, fakülte kurulu üyelerine ve üniversitenin senato üyelerine teşekkür etti.